Tipy na víkend: Alfred ve dvoře se oděje do peří, Strakonice oslaví Skupu

Spejbl a Hurvínek

Spejbl a Hurvínek Zdroj: archiv E15

Původně byl březen prvním měsícem v roce. Právem. Znamená totiž začátek březosti všeho živého. Spolek Alfred ve dvoře a Studio Alta to dokazují na ptactvu, které se vrací do měst. „Seznamte své potomky s tímto rituálem. Nechte je odít se do peří, být blíže přírodě, užít si výtvarné dílny, výrobu masek a netradiční průvod parkem Stromovka,“ lákají spolu s Českou společností ornitologickou ke spoluúčasti v sobotu ve 14 hodin do Divadla Alfred.

za kulturou

Málokdo v Česku se nikdy nesetkal s vypečenou domácností pana Spejbla a jeho nezbedného syna Hurvínka. Ne každý dnes už ale ví, že otcem těchto dřevěných hrdinů byl Josef Skupa. A jenom opravdoví znalci si vybaví rodné Skupovo město, jímž jsou Strakonice. Připomínkou slavného rodáka je festival Skupovy Strakonice, který dnes a zítra nabízí 48. přehlídku loutkářských představení v podání profesionálů i amatérů.

za pohybem

Víkend zdraví — jak akci pojmenovali pořadatelé — lze zažít v sobotu v pražském Aquapalace. Program plný soutěží umožní protáhnout ztuhlá těla plaváním v proudu řeky, při sjíždění tobogánů a nejrůznějších skluzavek nebo v přívalech umělého vlnobití. Stejně tak potom nabídne uvolnění ve vířivkách a na relaxačních terasách. Nádavkem je pro nezmary připravena
námořnická show či salsa zumba párty. Na 9150 metrech čtverečních by si tak před nedělí měli užít malí plaváčci, teenageři, rodiče i babičky s dědečky.