Tipy na víkend: Brno pořádá trh nezávislé módy a šperků

Již dnes začíná v prostorách na Kounicově ulici 22 v Brně osmý díl trhu s nezávislou módou a šperky Factory Fashion Market. Změnil se pouze název kulturního domu – místo Stadecu je to nyní BuranTeatr Sokolský stadion. Factory Fashion Market bude tentokrát pouze dvoudenní a potrvá až do sobotní noci.

Trh pořádá brněnská módní značka Lovemusic, vstup je zdarma. Na akci s podtitulem Fashion in Colors se představí mladé české a slovenské značky, které zde budou prezentovat a prodávat své originální výrobky.

za kulturou

Divadlo Metro na Národní třídě v Praze zve na sobotní představení Ulice plná kouzel. V novém pojetí originálního černého divadla Františka Kratochvíla diváci prožijí s hlavním hrdinou jeden obyčejný den a jeden možná trochu obyčejný život. Střídá se zde základní trojrozměrné černé divadlo s kresleným divadlem, tanec s pantomimou. Části humorné až groteskní se střídají s poetikou kresleného černého divadla, soudobá taneční čísla alternují s klasickým baletem a vše spojuje herecko pantomimický projev hlavních představitelů. Představení je interaktivní a diváci mají možnost účastnit se představení.

za pohybem

Turistický oddíl mládeže Kačeny Rousínov pořádá v sobotu 16. března tradiční Dálkový pochod Drahanskou vrchovinou s trasami 8, 17, 21, 25, 35 a 50 kilometrů. Start bude v době od 7 do 10 hodin nově v hospůdce Na stadecu v areálu fotbalového hřiště Framoz Rousínov, Tyršova ulice. Během pochodu i v cíli je zajištěno občerstvení, účastníci obdrží pamětní diplom, startovné 30 Kč.