Tipy na víkend: Hvězda filmů s bojovým uměním v Brně

Cynthia Rothrocková (s dvoupádlem) v akci

Cynthia Rothrocková (s dvoupádlem) v akci Zdroj: Profimedia.cz

Americká herečka a kaskadérka Cynthia Rothrocková bude hlavní ozdobou exhibice bojových umění Budoshow, která se uskuteční v neděli v Městské hale ve Vodově ulici v Brně. Součástí akce bude přehlídka bojových stylů, zbraní a jednotlivých technik. Rothrocková bude mít v sobotu v Brně v sobotu seminář zaměřený na kurzy sebeobrany, protahovací cvičení a techniku kopů. Vrcholem nedělního programu bude její vystoupení s mečem.

za kulturou

Už od úterý, a to až do neděle, vystupuje v Kongresovém centru Praha světoznámá tanečně-rytmická skupina Stomp. Taneční show se odehrává strhujícím rytmu, který členové souboru vytvářejí za pomoci běžných věcí, které nás obklopují – popelnic, košťat, kuchyňských dřezů, zapalovačů, krabiček od sirek, plechovek, židlí. Vstupenky v rozpětí od 990 – 1450 korun jsou k dostání v distribuční síti Eventim a v prodejnách Bontonland.

za pohybem

Napoleonská sekce skupiny historického šermu Buhurt Křenovice zve milovníky vojenské historie a turistiky zároveň k pochodu slavkovským bojištěm. Zájemci o tento již tradiční pochod po stopách slavkovské bitvy mohou přijít v sobotu 24. listopadu na horní nádraží v Křenovicích, odkud se pojdede vlakem v 7.54 hod do Újezda u Brna. Celá trasa měří asi 13 km a pro více zdatné může cesta pokračovat až do Slavkova, odkud se mohou dopravit zpět do Křenovic opět vlakem, a to s odjezdem v 13.17, 15.17 nebo 17.17 hod.