Tipy na víkend: Po roce jsou tu opět Slavnosti Svijanského piva

Slavnosti Svijanského piva

Slavnosti Svijanského piva

V sobotu 14. července se od 13 hodin koná již 23. ročník tradiční akce Pivovaru Svijany a Obecního úřadu Svijanský Újezd – Slavnosti Svijanského piva. Kromě výborného piva, které poteče ze 160 píp a bude mít jednotnou cenu. Pro návštěvníky bude připravena celá řada doprovodných akcí, hudebních vystoupení, včetně velkolepého ohňostroje. Program na dvou pódiích představí například Pavla Bobka, Petra Koláře, skupinu Žlutý pes a další.

za kulturou

Od čtvrtka 12. do neděle 15. července probíhá v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice Festival Colours of Ostrava. Akce nabídne nejsilnější program v historii. Mezi headlinery patří například Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ale i mnohé další hvězdy. Festival přinese hudební zážitky různých žánrů – z Islandu, Finska, Norska, Dánska, Faerských ostrovů, Konga, Mali, Keni či Jihoafrické republiky a dalších oblastí. Během čtyř dní vystoupí na 10 scénách přes 150 kapel, DJs. Návštěvníci si budou moci užít i filmů, diskusí, workshopů či divadel.

za pohybem

Server Vital-plan.cz zve na jednodenní kurzy nordic walkingu. Nejbližší termín je tuto sobotu, kurz proběhne v Ďáblickém háji v Praze. Bližší informace lze získat z webových stránek. Celodenní kurz Nordic Walkingu obsahuje seznámení se s kompletní technikou chůze s holemi, zájemci dostanou teoretickou i praktickou přípravu pro účinné využití tohoto sportu a absolvují nácvik techniky chůze. Zároveň si mohou vyzkoušet a vybrat správné hole, které jim budou vyhovovat.