Tipy na víkend: V Jizerkách začíná lyžařská sezóna

Skiareál Severák

Skiareál Severák Zdroj: tjbizuterie.cz

V sobotu 8.12. v 9.00 se rozjedou vleky u Arniky ve ski areálu na Severáku (Jizerské hory). V provozu bude i půjčovna a škola SKI Bižu SPORT. Zahajovací ceny budou pro dospělé: 200,-Kč/den a 150,-Kč/4hod a děti: 100,-Kč/den a 80,-Kč/4hod. O týden později by měl začít i provoz na lanovce na Tanvaldském Špičáku.

za zábavou

V pátek a v sobotu se na Pražskou tržnici vrátí již čtvrté pokračování trhu módy, šperků a designu s názvem Holešovice Fashion Market. Dvoudenní přehlídka toho nejzajímavějšího z české a slovenské nezávislé tvorby proběhne pod heslem Nespolíhej na ježíška. Holešovice Fashion Market se oproti minulým dílům zvětší na dvojnásobek a to jak prostorem, tak množstvím prodejců. Akci oživí hudba v podání DJs Possitive Soundsystem, dobře zásobený bar, módní přehlídky i taneční vystoupení. Vstup je zdarma a bez bariér, akci pořádají módní značky Lovemusic a Plazma-lab.

za kulturou

Dům umění ve Zlíně ještě do neděle představuje v rámci cyklu věnovaného architektuře druhé poloviny 20. století výběr z díla nejvýraznější manželské dvojice české architektury Věry a Vladimíra Machoninových. Název výstavy napovídá, že nejde o komplexní retrospektivu, ale o výběr z díla tohoto manželského a architektonického páru. V práci manželů Machoninových znamenají 60. a 70. léta vrcholné období. Budovy, které tehdy vznikly, ukazuje výstava na dobových fotografiích, aby návštěvníci mohli srovnat jejich původní a současnou podobu. Impulsem k uspořádání výstavy byl právě stav objektů projektovaných Machoninovými po více než třicetiletém provozu, kdy jim v četných případech uškodily rekonstrukce.