Tipy na víkend: V Kroměříži se bude závodit v lezení po stromech

Obrázek z mezinárodního mistrovství ve stromolezení v Portlandu v Oregonu

Obrázek z mezinárodního mistrovství ve stromolezení v Portlandu v Oregonu Zdroj: Profimedia.cz

Nejlepší stromolezci se v sobotu utkají v Kroměříži na 12. mistrovství České republiky ve stromolezení. Akce se uskuteční v Podzámecké zahradě, přihlásily se tři desítky účastníků. Pořadatelé připravili pro návštěvníky také doprovodný program. Odborníci pečující o stromy změří své síly v pěti disciplínách, práci v koruně stromu, záchraně zraněného lezce, instalaci lana do koruny stromu, rychlostním výstupu po větvích a šplhu.

Pořadatelé připravili na sobotní večer koncerty několika kapel. V pátek se bude také konat workshop pro veřejnost na téma revitalizace zeleně v Podzámecké zahradě.

za kulturou

Galerie Nová síň je renomovaná galerie v centru Prahy. Vyniká především svým dokonale rozptýleným denním světlem, střídmostí funkcionalistického prostoru a výhodnou polohou nedaleko Národního divadla. Aktuálně je zde výstava „Letní setkání“ jednoho z nejstarších výtvarných spolků – Jednoty umělců výtvarných. Vystavují se zde práce z posledních pěti let, zastoupena je převážně olejomalba, návštěvníci si mohou prohlédnout i akvarely, kombinované techniky nebo plastiky.

za pohybem

Putování Kouřimskem – tak se jmenuje výstava, která přibližuje historické i přírodní památky v jednotlivých obcích na území Kouřimska. Po bližším seznámení s kouřimským regionem na výstavě, je ideální šlápnout do pedálů a vyrazit na osobní seznámení s tímto půvabným krajem. Společníkem na výletě Vám může být nově vydaný turistický průvodce Památky Kouřimska, který obsahuje několik doporučených tras a je doprovázen množstvím barevných fotografií.