Tipy na víkend: Ve Smetanově síni vystoupí fenomenální ruský pianista

Klavírista Nikolaj Chozjajinov

Klavírista Nikolaj Chozjajinov Zdroj: Cesky narodni symfonicky orchestr

Ve Smetanově síni Obecního domu v Praze vystoupí v neděli klavírista Nikolaj Chozjajinov. Ruský umělec, který bývá často označován jako „zázračné dítě“, přijíždí na pozvání Českého národního symfonického orchestru. Ve Smetanově síni Obecního domu odehraje Klavírní koncert č.22 W.A. Mozarta.

Milovníci symfonické hudby se mohou těšit také na provedení předehry k opeře Kouzelná flétna téhož autora a Symfonie č. 9 „Novosvětské“Antonína Dvořáka, pod taktovkou mladého talentovaného dirigenta Jana Pellanta.

za zábavou

Modely kultovních automobilů druhé poloviny 20. století obsadí od soboty třetí nádvoří středověkého hradu Helfštýn na Přerovsku. Návštěvníci uvidí nejluxusnější značky i auta známá z filmů a světových závodů. Vystaví je soukromý sběratel, který modely sbírá už několik desítek let. Půjde Expozice bude přístupná až do začátku června. K vidění bude na 200 modelů vozů z druhé poloviny 20. století. Půjde o autíčka v měřítku 1:18, modely budou tak o velikosti zhruba 30 centimetrů. Všechny jsou z unikátní sbírky jednoho soukromého sběratele, který už disponuje více než 1700 kusy těchto modelů.

za pohybem

Aquapalace Praha v Průhonicích-Čestlicích zve v sobotu všechny příznivkyně i příznivce cvičení na sportovní a relaxační odpoledne. Zájemci, kteří chtějí po zimě opět vklouznout do své obvyklé formy a připravit se na léto, si mohou zacvičit se zdejšími instruktory a nechat si poradit od profesionálů. Aquapalace nabídne Spin gym, Tae Bo basic, Tae Bo advanced, aquaerobik a jednu hodinu relaxu v Saunovém světě. Maximální kapacita je 20 osob, cena 450 Kč. Rezervace na recepci fitness.