Tlačilo piráta z dálnice D1 jiné auto?

Luboš Lacina na dálnici D1 vytlačil řidičku mazdy mimo silnici. Sedmička mluvila s jeho sestrou, která tvrdí, že její bratr jen udělal chybu při předjíždění. Lacinovi hrozí kvůli nehodě až dvanáct let vězení a navíc jej kvůli nehodě prozatím sesadili z pozice v práci.

Ve středu si Lacina vyslechl od policistů obvinění z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Na dálnici D1 zhruba dvacet kilometrů před Prahou totiž 22. března pravděpodobně ze msty za pomalou jízdu vytlačil svým superbem mimo vozovku mazdu se dvěma cestujícími.

Auto narazilo do stromu a jeho posádka jen náhodou vyvázla pouze s oděrkami. Čtyřicetiletému manažerovi za to nyní hrozí dvanáct let vězení.

„Za bratrem jelo další auto, které se ho snažilo předjet. On prostě tu paní blbě předjel. Já ho znám čtyřicet let, není to žádný gauner,“ říká Lacinova sestra, která nechce zveřejnit své jméno.

Lacina: Nemohu se vyjadřovat

Lacina zatím nepromluvil. Sedmička ale zjistila, že kvůli havárii musí čelit problémům v zaměstnání. Lacina má jako Key Account Manager na starosti značku piva Radegast, která spadá pod firmu Plzeňský Prazdroj. Pracuje na její pražské pobočce na Ovocném trhu.

„Okamžitě jsme mu pozastavili výkon funkce. Rozhodně nebudeme tolerovat bezohledné řízení. Ve firmě důsledně dodržujeme roční interval pro školení řidičů všech zaměstnanců, kteří mají služební vozidlo. Pozastavení výkonu funkce bude v platnosti až do skončení policejního vyšetřování,“ uvedl mluvčí Plzeňského Prazdroje Jiří Mareček.

Sedmičce se na Lacinu podařilo získat číslo. Telefon nejprve nezvedal, potom poslal SMS zprávu.

„Moc se omlouvám, ale nemohu se vyjadřovat napřímo, pouze přes tiskového mluvčího firmy,“ napsal do zprávy. Stejně tak se k případu odmítl vyjádřit i jeho právník po včerejším obvinění.

Kolegové mlčí

Sedmička se pokusila také sehnat o muži informace přímo v místě jeho pražského pracoviště na Ovocném trhu. Nikdo ze zaměstnanců se ale nechtěl k případu svého kolegy vyjadřovat.

„Jediným relevantním zdrojem je tiskový mluvčí,“ sdělila recepční v sídle společnosti.

Luboš Lacina pochází z Valašského Meziříčí. Ve městě vlastní společně se sestrou starší domek, dlouhodobě tam ale nežije, pouze do města občas jezdí k rodině.

Celý rozhovor se sestrou Luboše Laciny čtěte v rubrice Černá kronika