Tour de France se letos rozhodne až v Alpách

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: reuters

Tour de France vstupuje do závěrečného týdne. Ani poté, co peloton vyrazil do Pyrenejí, není jasnější, kdo by se mohl stát letošním vítězem. „Rozhodnou Alpy,“ prohlásil na svém webu český závodník Roman Kreuziger, jehož cílem je poté, co ztratil šanci na dobré umístění, vyhrát etapu. „Zkusím to v Alpách. Jednu si vytipuju a půjdu do toho,“ prohlásil.

Po sobotní etapě, která peloton opět zavedla do hor a po nedělním vítězství Marka Cavendishe si žlutý dres pro vedoucího závodníka udržel domácí Thomas Voeckler.

Obhájce vítězství Alberto Contador i další favorité si po sobotní etapě stěžovali, že peloton „nechce závodit“. I proto se těší do Alp, kde se rozhodne. „Je to škoda. Připomíná mi to rok 2009, kdy jsme se snažili závodit jenom já s Andym. Teď jsme to byli opět my dva a Ivan Basso. Ostatní po sobě jen koukali,“ uvedl Frank Schleck.

Contador ztrácí, ale věří, že může v Alpách ještě zabojovat. „Takhle závodit mě nebaví, není to můj styl.

Zkusím něco vymyslet v Alpách,“ prohlásil. Španělský závodník se stále potýká s poraněním kolena. „Už se to zlepšuje, ale abych mohl jet na vítězství, muselo by to být ještě o hodně lepší,“ dodal Contador.