Toyota Yaris GRMN bude limitována počtem 400 kusů pro Evropu

Toyota Yaris GRMN

Toyota Yaris GRMN Zdroj: Autorevue.cz

Toyota Yaris GRMN
Toyota Yaris GRMN
Toyota Yaris GRMN
Toyota Yaris GRMN
Toyota Yaris GRMN
13
Fotogalerie

Toyota Yaris GRMN. Nejnovější hothatch, který má základy ve vozech WRC a ve své kategorii pravděpodobně ta nejlepší čísla, co se týče rychlosti z 0 na 100 km/h, bude mít omezený počet vyrobených kusů.

Nový hothatch už klepe na dveře a my všichni, kteří tyhle malé a čiperné vozy milujeme, se těšíme na tento kousek od Toyoty. Ta vůz Yaris GRMN představila již na Ženevském autosalonu. I když má model původ ve WRC, název znamená "Gazoo Racing Masters of Nurburgring." Pochlubit a vyděsit své protivníky se chystá 1.8 litrovým přeplňovaným motorem s výkonem 205 kw.

Zní to opravdu zajímavě a pro ty, kteří už začali uvažovat o prodeji svého vozu a koupi Toytoty, máme zásadní informaci. Zjevně si budete muset hodně pospíšit, protože počet těchto hothatchů bude v Evropě omezen na sérii 400 kusů.

Produkce by měla začít ještě do konce tohoto roku. Ceny by se pak měly pohybovat v přepočtu okolo 800 tisíc korun.

Co za to dostanete? Kromě už zmiňovaného zesíleného motoru také podvozek zesílený od inženýrů WRC, nová 17-ti palcová kola BBS a výkonné pneumatiky nebo speciálně vyvinutá sportovní sedadla. Dále pak například volant z GT86, šestistupňovou manuální převodovku, vlastní grafiku a na míru vyrobený spoiler. Vůz bude dodáván výhradně ve třídveřové variantě.