Trendy a novinky

Je dobré vracet se ke kořenům. Jeden z nejpůvabnějších kořenů českého stavebnictví představují klasické roubenky. Proto potěší, že nejen chalupáři opravují a oprašují své letité roubené domy, ale také se staví roubenky nové.

#####Roubenka ještě žije!

Jednou z firem, která se jejich výstavbě věnuje už léta, je společnost Roubenky Roubal. Tento dodavatel dřevostaveb působí především v oblasti Krkonoš, ale roubenku vám postaví kdekoli v republice. Firma upoutá profesionálním přístupem a nadstandardní péčí: ke stavbě vám zajistí vše potřebné včetně projektové dokumentace a stavebního povolení, zemních prací, návrhu a realizace interiéru… Dokonce vám, v případě zájmu, vybaví roubenku stylovým nábytkem s použitím starých materiálů. Inspirovat se můžete v chalupě s poetickým názvem Roubalka v Černém Dolu (viz foto), která nabízí i ubytování.

*(str)*

#####Katka, Lenka i František se těší na jaro

Společnost Ekonomické stavby (ES) představila v zimě novinky: domy plné prosvětlených a otevřených prostor – Františka 5, Katku 24 a Lenku 14.

První z novinek, dvoupatrový František 5, na první pohled upoutá velkými prosklenými plochami. Výrazná jsou také atypicky řešená okna v poschodí. Jejich netradiční umístění nechá skvěle vyniknout kombinaci šedých cihel a bílé omítky. Dům nabízí celkovou užitnou plochu 126 m2. Pokud zvolíte variantu splátek v programu Mladá rodina, můžete si dům pořídit za 9422 Kč měsíčně, celková cena domu činí 2 950 000 Kč.

Pro příznivce bungalovů si ES přichystaly novinku s názvem Katka 24. Jedná se o menší dům s užitnou plochou 90 m2, jehož interiér je díky francouzským oknům přirozeně propojen s venkovní terasou a nabízí tak dostatek denního světla. Celková cena domu je 2 650 000 Kč, při využití programu Mladá rodina činí měsíční splátky 8405 Kč.

Kolmé pruhy s motivem dřeva lemující okna – to je poznávací znamení domu Lenka 14. Jedná se o dvoupatrový dům s tradiční sedlovou střechou a přistavěnou garáží. Dům je jako stvořený pro milovníky osvědčené klasiky, která ale v tomto případě není vůbec nudná. Díky dispozici 4+1 a užitné ploše 172 m2 nabízí dostatek prostoru i pro rodinu s dětmi. Lze ho pořídit za 3 950 000 Kč, měsíční splátka v programu Mladá rodina na třicet let činí 12 811 Kč.

*(vs)*

#####Beton University potřetí

Cyklus seminářů druhého ročníku Beton University pořádaný skupinou Českomoravský beton byl úspěšně ukončen, ale už se hlásí třetí ročník. Pozitivní ohlasy odborné veřejnosti jsou tím nejlepším hodnocením výběru témat a kvality přednášek.

Letošní třetí ročník přinese opět dvě zajímavá témata. První tematický seminář „Vodotěsné betony“ z cyklu „Moderní trendy v betonu“ je zaměřen na problematiku vodonepropustného betonu a navrhování vodonepropustných konstrukcí včetně příkladů realizací. Druhým tématem bude volné pokračování semináře z loňského ročníku „Architektonický beton“, při kterém se posluchači mimo jiné seznámí s použitím betonu jako architektonického prvku pro realizace pohledových a barevných betonů včetně příkladů realizací u nás i v zahraničí.

Také letos je motivací pro autorizované architekty a projektanty i akreditace seminářů v rámci projektů celoživotního vzdělávání. Absolvování semináře je ohodnoceno jedním bodem u České komory autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT) a třemi body u České komory architektů (ČKA).

*(vs)*

Termíny 3. ročníku Beton University:

Moderní trendy v betonu I – Vodotěsné betony

21. 2. 2012 – Praha, Hotel Olympik 21. 3. 2012 – Ostrava, Harmony Club Hotel 6. 9. 2012 – Brno, Hotel International 11. 10. 2012 – Plzeň, Hotel Purkmistr

Architektonický beton

12. 4. 2012 – Liberec, Centrum Babylon 18. 9. 2012 – Ostrava, Harmony Club Hotel