Trendy internetu – blogů ubývá, sociální sítě Češi sledují i z mobilu

Internet v mobilu

Internet v mobilu

Čeští uživatelé internetu začínají mít v oblibě surfování přímo z mobilního telefonu. Více než polovina se pak účastní dění na sociálních sítích. Klesá naopak zastoupení zájemců o tvorbu a prezentaci vlastního internetového obsahu a psaní blogů. O něco častěji možnost připojení k internetu z mobilního telefonu využívají muži, vyplývá z průzkumu společnosti Mediaresearch.

Díky mobilnímu telefonu se až desetina internetové populace připojuje k internetu kdekoliv. „Sedmiprocentní nárůst oproti předchozímu výzkumu je zčásti možné přičíst lepší dostupnosti takzvaných chytrých telefonů, které využívají internet pro mnohé ze svých funkcí,“ uvedli autoři průzkumu.

Více než polovina českých uživatelů internetu tráví čas na sociálních sítích. Ve věkové kategorii od 15 do 24 let navštěvuje komunitní weby téměř 90 procent dotázaných. Silná je také skupina třicátníků. Soustavně se na sociálních sítích zvyšuje i zastoupení starších věkových skupin. Uživatelů kolem věku 50 let se na komunitách pohybuje čtvrtina.

Průzkum také ukázal, že mezi další oblíbené aktivity patří online nakupování a sledování videí a ukázek přímo na webu. Mírně klesá podíl počtu příznivců tvorby vlastního webu a zájem o psaní vlastního blogu.