„Trenéři v Budějovicích na nás kašlali“

Sedmnáctiletý tenista Zdeněk Hronza odcházel z Hradce za lepšími podmínkami. Po půl roce se vrátil domů a je spokojený.

Jindřichohradecký tenista Zdeněk Hronza se jako dorostenec probojoval v polovině června do čtvrtfinále krajského přeboru mužské dvouhry. Jeho turnajová pouť skončila na raketě oddílového kolegy Tomáše Víška z Hluboké nad Vltavou, proti kterému ale nastoupil v horečkách.
Ještě ke konci května vypadl na dorosteneckých krajských přeborech v semifinále jednotlivců a s Patrikem Homolou zvítězil ve čtyřhře.

Myslíte si, že kdybyste nenastoupil v horečkách, že jste měl větší šance na postup?

Nejspíš ano. Víšek je pro mě určitě hratelný hráč.

Loni na podzim jste odešel studovat na gymnázium sportovních nadějí do Českých Budějovic. Ale v únoru jste skončil. Proč?

Sliboval jsem si od sportovního gymnázia více. Hlavně jsem tam šel kvůli tenisu, protože v Hradci nejsou moc dobré tréninkové podmínky. Jenže ani v Budějovicích to nebylo o nic lepší. Trenéři se spíše věnovali domácím hráčům a na nás ostatní kašlali. Občas se ani na trénink nedostavili.

Není návrat domů ve vaší kariéře krokem zpátky?

Určitě. V Budějovicích by to pro mě bylo lepší, pokud by trenéři pracovali, jak mají. Na druhou stranu jsem ale spokojený po psychické stránce.

Znamená to, že přehodnotíte své cíle?

Ne, to ne. Mým cílem bylo probojovat se na Pardubickou juniorku. A to se mi na nepovedlo. Podařilo se mi s Hlubokou postoupit do divize a se Sezimovo Ústím se probojovat na mistrovství republiky v soutěži družstvech.

Proč nehrajete za Jindřichův Hradec?

Využil jsem možnosti zahrát si vyšší soutěž a s kvalitnějšími soupeři. V Hluboké hostuji za béčko mužů a v Sezimově Ústí hraji za dorost.

Jste spokojený se svými letošními výsledky?

Jsem. Zatím jsem letos prohrál jenom jednu dvouhru. Jak za dospělé, tak i za dorost. I když jsem měl za cíl neprohrát ani jednou.

Jaké máte další plány?

Chtěl bych si tady udělat trenérskou licenci a pak zkusit jít hrát a trénovat do Německa.