Třetina Američanů by se radši vzdala sexu než telefonu

Mnoho lidí je zcela závislých na svém telefonu

Mnoho lidí je zcela závislých na svém telefonu Zdroj: freshnessmag.com

Máme pro vás několik zajímavých zjištění z průzkumu, které mezi 514 Američany provedla společnost Telenav. Zeptala se 254 mužů a 260 žen na to, jaký mají vztah ke svému mobilnímu telefonu.

Z výsledků například vyplynulo, že 33 % z nich by se raději na týden vzdalo sexu, než svého mobilního telefonu. Zubního kartáčku by se vzdalo už jen 22 % Američanů, bot 21 %, a svého počítače 20 %. Alkohol by kvůli telefonu dokázalo zcela vynechat 70 % z nich, čokoládu 63 %, a kávu 55 %.

Výzkum nebyl záměrně cílený na smartphony, mezi tázajícími byli jak majitelé chytrých, tak i obyčejných telefonů. Ukázalo se, že bližší vztah ke svému telefonu mají uživatelé smartphonů, pokud budeme zabíhat do podrobností, tak na samém čele žebříčku jsou majitelé iPhonů. 83 % z nich si například myslí, že právě lidé, co vlastní iPhone, jsou těmi nejromantičtějšími partnery.

Když došlo na otázku, zdali by raději chodili týden bosí, nebo se vzdali telefonu, 40 % majitelů iPhone by raději bylo bez bot, z Android uživatelů by tuto možnost volilo jen 27 %. S telefonem nejsme v kontaktu jen přes den, ale překvapivě i v noci. Při spánku má svůj telefon poblíž 38 % Američanů s obyčejným telefonem, a 66 % Američanů s chytrým telefonem.

Majitelé iPhone rádi svůj přístroj doplňují i o placený software, v průměru za aplikace a hry utratili 40 dolarů, je to dvakrát více, než utratí průměrný uživatel Androidu. Méně něž polovina iPhone uživatelů nikdy neutratila za aplikace více než dolar. Uživatelé Androidu jsou mnohem větší šetřílci, více než dolar neutratily téměř dvě třetiny z nich.