Trumpova manželka Melania se stává novou ikonou plastických operací

Donald Trump se svou ženou Melanií

Donald Trump se svou ženou Melanií Zdroj: Reuters

Donald Trump se svou ženou Melanií
Melania Trump
Miloš Zeman se potkal s exmanželkou Trumpa
S exmanželkou amerického prezidenta Ivanou Trump se Felix Slováček dobře zná. Oba se narodili ve Zlíně.
5
Fotogalerie

Melania i Ivanka Trumpovy se stávají novými ikonami plastických operací.

Horkou novinkou v ordinacích plastických chirurgů je přiblížit se vzhledem jedné ze dvou nejbližších žen amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Začalo to po loňských primárkách. Od léta 2016 to mohou být tak čtyři operace za měsíc,“ řekla portálu Page Six newyorská chirurgyně Norman Roweová.

K dosažení tohoto cíle se využívají dočasné výplně, botox, ale i invazivnější procedury jako operace nosu a lícní implantáty. Texasanka Claudia Sierrová za osm takových plastických operací dala v přepočtu více než milion korun. „Chtěla bych se cítit jako první dáma,“ uvedla pro web Complex 42letá žena, která se tím podle svých slov vyrovnává s následky bitvy s rakovinou prsu.

Nový ideál plastických operací se rozšířil i do Evropy. Zakladatel kliniky ESHO ve Velké Británii Tijion Esho měl už několik zákaznic, které zmiňovaly Ivanku jako inspiraci. Přiblížit vzhled tváře k určité celebritě je ale podle něj možné jenom tehdy, pokud s ní má pacientka nebo pacient dostatek strukturálních podobností.

Trumpovy ženy rozhodně nejsou prvními známými cíli plastických operací. V minulosti jimi byly například Angelina Jolie, Jennifer Aniston nebo Jennifer Lopez. V poslední době se staly hitem i sestry Kardashianovy.

„Stává se to vždy, když se v médiích začne často objevovat atraktivní a populární osobnost,“ řekl Guardianu další chirurg z New Yorku Alan Matarasso. Podle londýnského chirurga Juliana de Silvy pacientky nejčastěji chtějí nos princezny Kate, rty Penelope Cruz a čelo Miley Cyrus.