Turnaj ve volejbale: šance pro amatéry

V sobotu se koná v Ústí poslední kolo regionálních turnajů v beachvolejbale. Obejde se ale bez profesionálů.

Milovníci plážového volejbalu mohou být s výhledem pro nadcházející víkend spokojeni. Nejenže podle meteorologů bude slunečné počasí a teploty až ke třiceti stupňům, ale mají také možnost poměřit své síly s ostatními volejbalisty. Ústecký Sportovní klub policie Sever pořádá v sobotu 3. července turnaj v beachvolejbale pro zájemce, amatéry.

Souboj smíšených dvojic

„Jedná se o třetí kolo regionálních turnajů Poštovní spořitelna Cup 2010. Přijít mohou také amatéři, profesionální hráči na něm startovat nebudou. To je výhoda, protože si zahrají i normální lidé, kteří se plážovému volejbalu nevěnují závodně,“ říká předseda pořádajícího klubu Vlastimil Žůrek. Ústecké kolo je poslední klasifikací na finálový souboj o titul mistrů republiky. Ten se odehraje 9. července v Uherském Hradišti. „Kdo by chtěl postoupit, musel by se zúčastnit předešlých dvou kol. Ale ve hře jsou ještě věcné ceny od Poštovní spořitelny,“ doplnil Žůrek. Sobotní turnaj bude soubojem smíšených dvojic mužů a žen. Startovné pro jednu dvojici je dvě stě korun. Zatím se pořadatelům přihlásily čtyři dvojice. „Vzhledem k slabé návštěvnosti předešlých turnajů odhaduji, že přijde nanejvýš deset dvojic. Buď mohou hrát na vyřazovací kola podle systému pavouk, nebo je rozdělíme do skupin. Vše se rozhodne až v sobotu na místě,“ uvedl Žůrek. Turnaj startuje v devět hodin na volejbalovém hřišti klubu blízko ústeckého termálního koupaliště Brná. Prezentace hráčů začíná v půl deváté. Zájemci se na kurty dostanou brankou od cyklostezky, která vede po pravém břehu Labe. „Na brance je zvonek, takže lidé musí chvíli počkat, než jim správce přijde otevřít. Z koupaliště se na kurty nedostanou,“ vysvětlil předseda klubu.

Dobrá kombinace

Předešlá kola regionálních turnajů poznamenala malá účast. Jak hráčů, tak i návštěvníků, i když pro ně je vstup zdarma. „Máme jedno z nejlepších hřišť na Ústecku. Navíc blízko koupaliště. V kombinaci s pěkným počasím to je nejlepší způsob, jak sportovně strávit víkend,“ konstatoval Žůrek.
Někteří Ústečané by možnosti zúčastnit se turnaje využili.
„Musela bych mít sebou ale někoho, kdo volejbal skutečně umí. V nejhorším přemluvím kamarádku a zkusíme si jen tak zapinkat,“ míní Monika Pavlisová z Ústí nad Labem.