Tyl bude tepat v rytmu rockové hudby

Bývalí studenti hradeckého gymnázia chystají další ročník hudebního festivalu Tylova léta.

Ještě před pár lety na Gymnáziu J. K. Tyla v Hradci Králové studovali, od té doby na něm každoročně pořádají hudební festival Tylova léta. Na ten letošní čtvrtý ročník, který bude dosud největší, přijedou skutečné hvězdy.

„Největším tahákem bude kapela Sunshine, která se nejprve proslavila za mořem v Americe, posléze si našli fanoušky i u nás. Přijedou i UDG, vítězové druhého ročníku soutěže Coca Cola Popstar, mají za sebou už tři alba,“ uvedl dramaturg festivalu Aleš Klouzek.

V pátek 17. září se představí se také skupina Embassy a hradecké kapely Standby a Memphis. „Jsme vysokoškoláci, kterým je jedenadvacet až čtyřiadvacet let let. Festival jsme poprvé pořádali ve čtvrtém ročníku gymnázia. Řekli jsme si, že pěkný koncert by byl na schodech před Gymnáziem J. K. Tyla a v souvislosti s osmdesátým výročím otevření školy jsme se do toho vrhli,“ vzpomíná Klouzek na první ročník ještě bez vstupného.

Rok nato se festival přemístil na hřiště gymnázia.

„Do budoucna chceme přivést do Hradce kvalitní kapely, které se sem nedostanou do klubů. Je to sice práce, která nás zaměstnává už od Vánoc, ale je fajn se na školu vrátit a festivalem se ji odvděčit,“ dodává Klouzek.

První kapela vystoupí o půl čtvrté odpoledne, hrát se bude až do noci. Vstupné na místě stojí 150 korun, v předprodeji 100 korun.