U Bílé krávy mají výtečné steaky

Chov charolaiských bílých krav je hlavní předností restaurace U Bílé krávy. Hosté se informace o právě poraženém kusu dozví z tabule.

Další díl seriálu týdeníku Sedmička Praha multikulturní je věnovaný Francouzům v metropoli.

Testovací tým v čele s kulinářským expertem Jakubem Řičicou proto navštívil francouzskou restauraci U Bílé krávy v Rubešově ulici na Vinohradech.
Správná obsluha

Hezky zpracované jídelní menu Řičicu potěšilo přehledností a solidní nabídkou. Číšník ochotně radil, a dokonce nosil ukázky jídel z kuchyně.

Tým zaujala i tabule s informacemi o býčkovi, ze kterého ten den vařili (den porážky, věk, váha, plemeno). Restaurace má vlastní chov v burgundské vsi Charolais. Garantuje tím kvalitu masa a mládí zvířat.

Řičica si objednal mušle svatého Jakuba se šampaňskou omáčkou, hovězí filet Charolais a dezert Creme Brulee. Předkrm ho neohromil. „Je to takový souboj dvou charakterů. Já bych přidal více masa, ubral na špenátu a chuťově to celé zvýraznil. Šampaňské jsem v tom příliš necítil,“ hodnotil Řičica.

Podle něj se musí při vaření se šampaňským opatrně. Přidává se těsně před podáváním, protože se jeho chuť rychle vypaří.

Vodová omáčka, skvělý dezert

Hlavní chod byl pro Řičicu podobně nejednoznačný. Charolaiská svíčková byla dobře připravená.

„Perfektní medium- rare, jak jsem si objednal. Výtečně připravené i servírované. Maso je delikátní. Zklamáním je švestková omáčka, které je zbytečně moc a je vodová,“ řekl Řičica s tím, že i když to nebylo špatné, za čtyři stovky čekal více.

Nejlépe dopadl dezert. Nebyl v menu, protože ho U Bílé krávy bezplatně teprve „zkouší na hostech“. Připravit Creme Brulee není podle Řičici jednoduché. „Ovšem zde musím složit poklonu,“ ocenil dezert.