Univerzální design mate: Škoda musí radit, jak poznat Rapid a Octavii

Škoda Auto

Škoda Auto Zdroj: Autorevue.cz

Pokud náhodou nemáte profil na Facebooku (nebo jste příspěvek mladoboleslavské automobilky přehlédli), pak by vám mohla uniknout velice zajímavé informace. Samotná Škoda totiž vypustila do světa jakýsi návod, jak od sebe rozlišit novou Octavii a Rapid. Kde tedy hledat rozdíly?

Na Facebooku se přesně píše následující:

Naučíme vás poznat na první pohled rozdíl mezi novou Octavií a Rapidem: - Pokud vidíte vozy vedle sebe, je Rapid o kousek kratší, užší a zaoblenější.
- Octavia má v zrcátku blikače, Rapid je má v blatnících.
- Vozy mají jinak posazené a tvarované zadní světlomety.
- Na rozdíl od Rapida má Octavia na zadním nárazníku „kočičí oči“.
- Při pohledu z boku je Octavia protáhlejší a má ostřejší rysy. Liší se zejména protažením zadního okýnka a jinými klikami.
- Rozdíl ve výrazu auta dokresluje odlišná maska chladiče a tvarování kapoty.

Vypadá to, že sjednocování designu, kdy se všechno sází na to, aby bylo možné jednoznačně identifikovat automobilku, ne konkrétní model, tak došlo své dokonalosti. Pokud samotná automobilka cítí potřebu zdůraznit rozdíly mezi svými modely, pak to vypadá, že už to designéři s univerzálním vzhledem trochu přehnali.

Sluší se ale doplnit, že tento trend se zdaleka netýká pouze mladoboleslavské značky, ale spousty dalších. Škodovka tomu tímto svým příspěvkem lidově řečeno pouze nasadila korunu.

Autorevue.czAutorevue.cz|Autorevue.cz

Petr Pečenka: Prodejci Škody mají v Česku hustší síť než záchranka