UPC začala testovat sdílené domácí Wi-Fi sítě

wifi

wifi

Největší tuzemská kabelová firma UPC začala testovat provoz sdílených Wi-Fi sítí. Služba umožní bezplatně využívat Wi-Fi modemy v domácnostech i pro připojení dalších uživatelů, například návštěv.

wifiwifi

Zkušební provoz začal v Plzni a potrvá do konce května. Do testu se zapojí více než 10 tisíc uživatelů. Služba Wi-Free umožňuje připojení mobilních zařízení k sekundární Wi-Fi síti v domácnostech s UPC modemem. Wi-Free je nezávislá a oddělená od domácí Wi-Fi sítě a jejím užíváním se nesnižuje šíře vyhrazeného přenosového pásma.

Wi-Free umožní připojení na Wi-Fi například na návštěvě známých nebo jinde v dosahu UPC Wi-Free modemů, uvedl ředitel segmentového marketingu Jan Kohout. „Vaše mobilní zařízení využije oddělenou Wi-Fi síť. Stačí se jednou přihlásit pod unikátním loginem a heslem a Wi-Free vás automaticky připojí vždy, když bude síť v dosahu,“ dodal.

Druhá Wi-Fi síť automaticky umožní přístup k internetu o rychlosti až deset Mbit/s. Bezproblémové tak bude klasické surfování, komunikace na sociálních sítích nebo sledování mobilní televize Horizon Go. Na jeden přístupový bod bude možné připojit až pět mobilních zařízení, stejně tak z jednoho zákaznického účtu se lze připojit současně pěti zařízeními.

Kabelové sítě jsou v dosahu 1,36 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá přes 600 tisíc zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global.