Ústecké Předlice polykají statisíce

Dalších tři sta tisíc korun spolkne úklid problematické ústecké městské části Předlice. Rozhodli o tom radní města Ústí nad Labem, protože situace už je neúnosná, zejména z hygienického hlediska.

Rada města rozhodla o uvolnění dalších 300 tisíc korun na zajištění úklidu v Předlicích. Stejnou částku už město vynaložilo na úklid objektů Školní náměstí 1,3 a 7, Prostřední 19, Beneše Lounského 5, Marxova 3,5 a 18. Nyní uvolněné finance město použije na druhou etapu úklidu, která se konkrétně týká domů v ulici Prostřední 13,17 a 67, Mahenova 6 a Marxova 22.
„Rada rozhodla o dalších penězích na úklid proto, že si lidé opakované stěžovali na nepořádek a katastrofální stav objektů v městské části Předlice,“ řekla Sedmičce Iva Solničková z ústeckého magistrátu. Další podněty prý dala městská policie. Nejdůležitější argument však pocházel ze závěrů kontroly Krajské hygienické stanice. Z těch vyplynulo, že v Předlicích hrozí ohrožení zdraví zdejších obyvatel. V minulosti už město v Předlicích uklízelo, z třiadvaceti vyčištěných objektů se situace zlepšila jen u pěti. Zbývající objekty stále představují hygienickou bombu pro obyvatele okolních nemovitostí.