V centru Liberce hořel dům. Hasiči evakuovali desítky lidí

Kvůli požáru bytového domu v centru Liberce muselo být v noci na pondělí evakuováno čtyřiadvacet lidí.

Oheň sužoval už od pondělní noci bytový dům v ulici Jablonecká v centru Liberce. Požár vypukl před druhou hodinou ráno. Hasiči na místě zasahovali se šesti cisternami, automobilovým žebříkem a plošinou, objevili ohnisko požáru ve sklepě domu.
Protože byly chodby domu silně zakouřeny zplodinami hoření, začali hasiči evakuovat nájemníky ven z domu. Devatenáct osob evakuovali pomocí výškové techniky a čtyři osoby s nasazenými vyváděcími přístroji vyvedli po schodech. Všechny nájemníky pak kontrolovali záchranáři.
Požár se podařilo dostat pod kontrolu v půl třetí a uhasit krátce před 3. hodinou. Oheň se ve sklepě domu dnes ráno ale znovu rozhořel. Momentálně evakuují pomocí výškové techniky některé obyvatele domu a kouř odvětrávají. Na požár ve sklepě nasadili jeden vodní proud. Podle vyšetřovatele hasičů způsobila noční požár neznámá osoba při manipulaci s otevřeným ohněm. Zda šlo o nedbalost, nebo úmysl šetří Policie ČR.
Ve sklepě stejného domu hořelo už 4. listopadu 2008 ráno. Tehdy museli hasiči ze zakouřeného domu evakuovat dvě starší osoby.