V Česku začal prodej nového iPhonu 6

iPhone 6

iPhone 6 Zdroj: Omar Jordan Fawahl, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

Apple představil nový iPhone 6
Apple představil nový iPhone 6
Apple představil nový iPhone 6
Apple prezentuje nový iPhone 6. Řeč je o novém procesoru Apple A8, což úzce souvisí s výdrží baterie.
Nový iPhone údajně neztrácí výkon s tím, jak se zahřívá. Stejný problém řeší všichni výrobci telefonů.
9
Fotogalerie
V Česku se o půlnoci začaly ve vybraných prodejnách prodávat chytré telefony iPhone 6 a 6 Plus od firmy Apple. Všechny značkové prodejny operátorů, autorizovaní prodejci Apple a velké řetězce s elektronikou by telefony měly nabízet od dnešního rána.

Kolem půlnoci si pro nový telefon přišly desítky lidí, dlouhé fronty se díky rezervacím netvořily. Otevřeno mělo několik prodejen operátorů a autorizovaných prodejců Apple v centru Prahy a Brna. Čekající dostávali občerstvení, mohli několik telefonů vyhrát nebo se naučit s iPhonem fotografovat.

Cena iPhonu 6 bez závazku začíná na 18 240 korun u O2, T-Mobile telefon prodává o 59 korun dráž a Vodafone od 18 577 korun. Za nižší cenu lze přístroj koupit u operátorů přes internet nebo při uzavření smlouvy na určitou dobu. Cenu dnes zveřejnil i český internetový obchod Apple, startuje na 18 390 korun za iPhone 6 a na 21 190 korun za 6 Plus.

Galerie: Jak Apple představoval nový iPhone 6

Obchodníci se shodují, že první dodávka nových iPhonů byla omezená a zřejmě se rychle vyprodá. Do Česka se telefony oficiálně dostaly více než měsíc po uvedení v USA, Velké Británii a na několika dalších trzích.

Přístroje mají výrazně větší displej než jejich předchůdci. Jsou rychlejší a jejich baterie mají delší životnost. Telefony měly při zahájení prodeje problémy s operačním systémem a podle některých informací od uživatelů se mohou při nošení v kapse ohýbat.