V DinoExpresu po stopách dinosaurů

Dinopark v Doubravě vstupuje do druhé sezony. Na návštěvníky čeká celá řada nových lákadel.

Třicetimetrový model prehistorického veleještěra Seismosaura nebo DinoExpres. To jsou novinky, které připravili v nové sezoně pro návštěvníky Dinoparku v Doubravě jeho provozovatelé. „Speciální vlak se sedmdesáti místy zaveze návštěvníky tam, kam by se pěšky nedostali. Jízda trvá čtvrt hodinky a lidé se mohou těšit třeba na třicetimetrového Seismosaura. Tomu projedou přímo pod obrovitým krkem,“ řekl za provozovatele dinoparku Jiří Machálek.

Kostra býložravce

V dinoparku jsou i ozvučené modely zvířat. Některé se pohybují, mávají ocasem, a dokonce mrkají. „Poprvé v Doubravě ukážeme i úplnou kostru druhohorního zvířete býložravce. Je šest metrů dlouhá a je v ní více než stovka kostí. Patří k unikátům nové sezony,“ dodal Machálek.
Už loni se park stal oblíbeným místem výletů a spousta lidí se do něj letos chystá znovu.
„Slyšela jsem o tom, že každý rok by měl dinopark vypadat jinak. Měla by se v něm měnit hlavně zvířata. Prázdniny jsou dlouhé, a tak ho navštívíme letos znovu. Vezmeme vnoučata a užijem si v něm celé odpoledne,“ řekla Krystýna Doubková z Karviné.
Kromě obrovských praještěrů je v parku i řada dalších atrakcí, kde si užijí hlavně děti. Čeká je například pískové hřiště, ve kterém si mohou vykopat kosti ještěrů. Oblíbený je i krátký 3D film s názvem Příběh mláděte. V pavilonu, který se jmenuje Cesta do minulosti Země, jsou vystaveny skutečné artefakty z druhohor. Třeba otisky trilobitů a rostlin. „Snažili jsme se, aby dinopark nebyl jen zábavný, ale i poučný. Proto k nám mohou přijít na exkurzi i školy,“ doplnil Macháček. Do největšího zábavního parku co do rozlohy, tak i počtu zvířat se mohou letos lidé přijít podívat do konce dubna o víkendech. V květnu pak budou brány parku otevřeny každý den od devíti ráno do šesti večer. Ceny vstupného jsou uvedeny na internetových stránkách dinoparku a záleží na věku návštěvníků a počtu vstupů. Základní vstupenka stojí pro dospělé 130 korun a pro děti do patnácti let osmdesát korun.