V Dobré vyrůstá dívčí fotbalový tým

Podle vzoru sousedních Dobratic se parta dívek z Dobré u Frýdku-Místku dala na fotbal.

Většina lidí považuje fotbal výhradně za mužskou záležitost. Mladé holky z Dobré však chtějí ukázat, že na fotbalovém hřišti také dovedou svádět tvrdé souboje, doprovázené nasazením a elánem, se kterým nastupují do všech utkání.
„Začali jsme asi před třemi lety. Je to týmová práce několika zainteresovaných lidí. Někteří trenéři už dokonce mají trenérské licence třídy C. Po nějaké době jsme se rozhodli přivést k fotbalu i děvčata. Zpočátku jich bylo šest nebo sedm, ale dnes už jich je téměř dvacet,“ přibližuje jeden z trenérů Tomáš Lepík.

Zatím hrají přátelská utkání

Jelikož jsou dívky ve věku od desíti do patnácti let, nastupují zatím pouze k přátelským zápasům či turnajům. „Na nějakou soutěž zatím nemáme peníze. Navázali jsme spolupráci s SKG Český Těšín, Brušperkem a Kopřivnicí. Společně s těmito celky bychom je chtěli přihlásit do nějaké okresní soutěže, která by měla mít alespoň pět týmů. Přece jen náklady na dojíždění nejsou v dnešní době malé. Všechny celky jsou však ochotné spolupracovat. V tom vidím ohromné plus,“ popisuje Lepík. Přízeň děvčat si svým přístupem získala jejich hlavní trenérka Jitka Drabinová. „S holkami se mi perfektně pracuje. Vytvořil se mezi námi takový kamarádský vztah. Na druhou stranu si dívky dobře uvědomují, co si mohou dovolit a co ne,“ pochvaluje si spolupráci s mladými fotbalistkami Drabinová.

Spolupracují se sousedními Dobraticemi

Dívčí doberský fotbalový oddíl navázal spolupráci s dobratickým. Jeho ženy dokonce hrají druhou ligu. „Chceme tady z toho udělat takové béčko. Hrály by u nás hráčky, které za Dobratice nenastupují pravidelně. Navíc na jaře se bude v Dobraticích opravovat hřiště, takže jarní část odehrají tamní fotbalistky s největší pravděpodobností v Dobré. Bude to velká propagace dívčího fotbalu, který se nám tady podařilo rozjet,“ zakončil Lepík.