V Jablonci se začne stavět další kruhový objezd

V Jablonci začíná výstavba dalšího kruhového objezdu, a to mezi ulicemi U plynárny a Tovární.

Stavba, jejíž součástí je rozšíření mostu a vybudování nových sítí, přijde na 46 milionů korun, financuje ji Státní fond dopravní infrastruktury. Řidičům bude omezení provozu komplikovat jízdu po městě do příštího roku. Současné křížení bylo ve frekventovaném provozu nevyhovující, řekl Jan Stach z libereckého Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
„Stavět se bude za provozu, motoristé se musí připravit na přechodná omezení provozu,“ dodal. Investorem výstavby je Ředitelství silnic a dálnic.
Dělníci již v místě budoucí křižovatky zbourali dvě budovy a nyní přeloží plyn. Ulice Tovární v úseku Liberecká a Za Plynárnou se kvůli tomu poprvé úplně uzavře o tomto a příštím víkendu. Jezdit se bude po vyznačených objízdných trasách přes Rýnovice. Částečně uzavřená bude v místě křižovatky i silnice I/14 na Liberec. „Průjezdná bude pouze v jednom jízdním pruhu a dopravu tam budou řídit kyvadlově semafory,“ dodala mluvčí Jana Fričová.
Křižovatka v Tovární není jedinou velkou dopravní stavbou v Jablonci. Před dokončením je kruhový objezd na křižovatce ulic Turnovská a Pražská. Nový dopravní uzel, jehož výstavba přišla na 36,5 milionu korun, začnou řidiči zkušebně využívat od začátku září.
Kruhový objezd v Turnovské ulici usnadní hlavně příjezd aut ve směru od Prahy do centra Jablonce, případně dál k hraničnímu přechodu v Harrachově. Hlavně v dopravních špičkách zde stály kolony aut.