V jakém autě jste pro ženy nejvíc sexy? Budete se divit

GMC pick-up

GMC pick-up Zdroj: GMC

Americký online prodejce pojištění se v průzkumu dotazoval zákazníků, jaká auta shledávají u opačného pohlaví nejatraktivnějšími. Pokud sázíte na Porsche bez střechy, nejste úplně vedle, ale existuje i lepší volba.

S empévéčkem u dam nezabodujete, pánové, a hybrid většinu z nich také neosloví. Tedy alespoň v Americe. Vyplývá to z dotazníkového šetření, které nechal provést server Insure.com. Dvě tisícovky amerických řidiček a řidičů všech věkových kategorií odpovídaly na otázky stran toho, jakou kategorii a značku auta by nejvíc upřednostnily u opačného pohlaví.

Zcela propadly minivany, jimž na naší straně Atlantiku častěji říkáme MPV. Jako řidič velkoprostorového rodinného auta byste u amerických dam měli dokonce menší šanci než s dodávkou rozvážkové služby!

Hybridy ani elektromobily zatím příliš netáhnou. Víc než čtvrtina respondentek dává přednost mužům se sportovními auty. Jedna kategorie si ale vede ještě lépe – velké pick-upy! Připomeňme, že víc než tři desetiletí je nejprodávanějším autem ve Spojených státech Ford F-150.

Můžeme se jen domnívat, že Američanky spatřují v majiteli pick-upu praktického, řemeslně zručného muže, který ale nemá hluboko do kapsy. Auta tohoto typu totiž nejsou levná ani na pořízení, ani na provoz.

Mezi značkami dávají ženy přednost Fordu (16 procent), Chevroletu (13 procent) a Porsche (11 procent). Muži naproti tomu sní o řidičkách aut německých prémiových značek: 16 procent se vyslovilo pro BMW, 14 procent pro Mercedes-Benz a 10 procent pro Porsche.

Z výsledků průzkumu lze také vyvozovat, že američtí řidiči dávají přednost úspěšným a sebevědomým ženám. Nebo touží po partnerce, která by sdílela nadšení pro jejich hračky. Plných 39 procent respondentů by totiž nejraději vidělo dámu svých snů ve sporťáku. Nešťastná velkoprostorová auta nezabodovala ani tady. Symbol velké rodiny zkrátka vášeň nezažehne.

Kategorie aut, které ženy považují za nejatraktivnější u mužů:

  1. Pick-upy: 32 %
  2. Sportovní vozy: 27 %
  3. SUV: 16 %
  4. Sedany: 11 %
  5. Hybridy a elektromobily: 9 %
  6. Dodávky rozvážkové služby: 4 %
  7. Minivany: 2 %
  8. Poštovní dodávky: 1 %

Kategorie aut, které považují muži za nejatraktivnější u žen:

  1. Sportovní vozy: 39 %
  2. Sedany: 22 %
  3. SUV: 20 %
  4. Pick-upy: 10 %
  5. Hybridy a elektromobily: 6 %
  6. Minivany: 4 %

Co myslíte, jak by asi podobný průzkum dopadl v našich končinách?

Článek vyšel na webu Autorevue.cz