V Karlových Varech začne hlavní fáze opravy promenády Stará Louka

V Karlových Varech začne na přelomu února a března hlavní část rekonstrukce nejznámější lázeňské promenády Stará Louka, která potrvá až do konce letošního roku.

Jedna z nejrozsáhlejších investic města v letošním roce, která si vyžádá náklady kolem 140 milionů korun, do jisté míry omezí pohyb chodců i zásobování tamních prodejen a hotelů. První část obnovy promenádního prostoru začala koncem minulého roku a šlo především o přípravné práce, například přeložky inženýrských sítí nebo některé menší zemní práce. Dosud bylo prostavěno kolem 15 milionů korun, konstatoval mluvčí. Nyní už má přijít na řadu odstraňování původních povrchů ze Staré Louky. „V současnosti se dolaďuje přesný harmonogram postupu, který bude rozložen do několika etap,“ informoval mluvčí magistrátu Jan Kopál.
Složité bude hlavně zajištění alespoň částečné průjezdnosti do oblasti Staré Louky ze Zámeckého vrchu. Každou případnou uzavírku komunikací oznámí město vždy s předstihem a dopravní omezení projedná s policií. Podle mluvčího se budou stavbaři snažit, aby byla omezení krátkodobá. „Uvědomujeme si, že stavba podnikatele na Staré Louce dočasně omezí. Výsledný vzhled po opravě to ale vynahradí,“ uvedl náměstek primátora Petr Keřka.
Jak již Sedmička informovala, starý asfaltový povrch nahradí nové dlážděné a mozaikové povrchy. Promenáda se zvětší a přiblíží se více k řece Teplé. Počítá se rovněž s výsadbou nové zeleně a řadou prvků, které Starou Louku učiní mnohem atraktivnější, řekl mluvčí. Jde třeba o lavičky a informační stánky. V plánu jsou i interaktivní prvky. „Vzniknou tady za zhruba jeden milion korun dvě taneční zvonkohry, jež rození lidé svými kroky,“ dodal mluvčí.