V Karviné si judisté užívali Mikuláše

V Karviné se konal mládežnický turnaj v judu za mezinárodní účasti.

O víkendu se v Karviné uskutečnil Mikulášský mezinárodní turnaj v judu. Sportovního klání se zúčastnili i mladí judisté Německa, Slovenska a Polska. „Celkově se představilo sto šest závodníků v různých váhových kategoriích,“ pověděl trenér karvinských mladých judistů Petr Rabas.

Karvinští judisté byli vidět

V domácím prostředí své umění předvedli i domácí borci a byli hodně vidět. „Ve váhové kategorii do osmnácti kilo vybojoval Filip Čech druhé místo, do dvaceti sedmi kilo zvítězil Jaroslav Petričák. Stejně úspěšní byli i Jan Galuzska ve váze do pětatřiceti kilo a David Palička v kategorii do padesáti čtyř kilo. Pozadu nezůstaly ani naše dvě dívky. Denisa Černá a Sára Svaczinová skončily ve svých váhových kategoriích na druhém místě,“ vyjmenoval úspěšné judisty Rabas. Akci pořádalo Středisko volného času Juventus za pomoci města Karviné. „Bez podpory města, bychom to asi nezvládli. Jelikož se akce konala na Mikuláše, oceňovali jsme všechny děti. Musím říct, že jsem neslyšel žádné negativní ohlasy. Ba naopak. Cizinci si to pochvalovali, protože tohle vůbec neznají,“ sdělil Rabas.

Juventus pořádá pět velkých akcí do roka

Podobné akce kroužek Juventus pořádá pětkrát do roka. „Pořádáme dále ještě Valentýnský turnaj, Velikonoční, Májový, turnaj benjamínků a poslední je právě skončený Mikulášský,“ sdělil bývalý judista Petr Rabas.