V Kolíně roste moderní stadion

Rekonstrukce atletického stánku bude stát téměř čtyřicet milionů korun. Investorem bylo město.

Kolín se brzy stane Mekkou českých atletů. Stadion Miroslava Tučka prochází rekonstrukcí, po níž se má stát pýchou kolínského sportu.
„Vznikne tam nová čtyřsetmetrová dráha a sektory pro všechny technické disciplíny. V současné době asfaltujeme dráhu a brzy položíme spurtan,“ říká předseda kolínského atletického oddílu Jiří Tuček. Spurtan, neboli moderní umělý povrch, je náhradou tartanových drah. „Výstavbu sportoviště chceme dokončit v září, začátkem října plánujeme slavnostní otevření,“ říká ředitel akciové společnosti Správa městských sportovišť Kolín Vilém Gruml. Právě zmíněná společnost rekonstrukci zaštiťuje.

Kvalitní zázemí

V areálu stadionu se v současné době nepracuje pouze na sportovištích. Hrázděná budova nedaleko nové dráhy se brzy stane zázemím atletů. „Vzniknou tam šatny, sprchy, kanceláře, ale také posilovna a regenerační místnosti,“ líčí Tuček. Stavba skončí na jaře příštího roku. Modernímu komplexu budou zatím chybět tribuny. „Měly by stát mezi novým a starým oválem,“ tvrdí Tuček.
První závody v novém stánku kolínské atletiky jsou plánované na květen příštího roku. „Prvního května se u nás konají tradiční polabské závody. To by měla být premiéra nového stánku,“ dodává Tuček.