V Letňanech probíhá modelářský veletrh

Dnes byl v Pražském veletržním areálu v Letňanech zahájen modelářský a hobby veletrh Model Hobby 2011. Veletrh, který patří mezi nejnavštěvovanější výstavní akce v Praze, potrvá až do neděle 2. října.

Letos se na hrubé ploše 10 200 m2 letňanského výstaviště (haly 2, 2D, 5A a 5B) představí 66 vystavovatelů s 12 spoluvystavovateli, kteří představí produkci na tří stovek výrobců z oblasti leteckého, lodního, automobilového, plastikového, železničního a papírového modelářství.

Modelářský veletrh tradičně pamatuje i na bohatý doprovodný program. Na letové ploše o rozloze 1500 metrů čtverečních uvidí návštěvníci ukázky akrobacie, lety ultralehkých modelů či vrtulníků. Předvedou se i noblesní historické modely nebo rychlostní stroje v závodě kolem pylonů. Velkou pozornost vždy poutá také výstava obřích rádiem řízených (RC) modelů.

Na své si přijdou rovněž „autíčkáři: pro RC modely driftovacích speciálů bude připravena závodní dráha, kde se budou konat ukázky jízdy nejen se sériovými modely, ale také s modely se speciálním tuningem. Návštěvníci budou mít možnost si modely i vyzkoušet. Novinkou letošního ročníku bude plocha určená pro předvádění RC modelů terénních aut. Navíc bude plocha koncipována jako půjčovna, a tak si každý návštěvník bude moct vyzkoušet, jaké to je řídit například RC monster truck.

Pro RC modely lodí bude připraven osvědčený kruhový bazén o průměru 15 metrů, kde se předvedou modely se sbírek klubů, téměř dvoumetrové ponorky, plachetnice a další. Pro návštěvníky budou připraveny soutěže o věcné ceny. Prodejní i expoziční zastoupení má na veletrhu Model Hobby samozřejmě také železniční, plastikové a papírové modelářství.