V Přerově se srazily dva nákladní vlaky, škoda přesáhne milion

V Přerově se v noci na dnešek srazily dva nákladní vlaky dopravce ČD Cargo. Strojvedoucí jednoho z nich byl lehce zraněn, jeden vagon vykolejil.

Vlak jedoucí z Paskova do Brna údajně projel návěstidla ve chvíli, kdy neměl. Škoda přesáhne milion korun, řekl to mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera. Doprava na trati z Přerova do Kojetína byla do 8 hodin zastavena, spoje na jiných úsecích nehoda neomezila.

Vlak jedoucí z Paskova tvořila lokomotiva s 15 vozy. Podle Kučery jeho strojvedoucí projel kolem návěstidla, kde svítila červená. Z druhé strany od Hulína do Přerova po trati projížděla lokomotiva se třemi vagony, která měla vjezd do stanice povolen. Oba strojvedoucí použili rychlobrzdu, zastavit se ale podařilo pouze kratší soupravě.

„Po nárazu vlaky společně ujely asi 40 metrů, kratší z nich pak byl posunut o dalších 14 metrů. Jeho strojvedoucí utrpěl oděrky a stěžoval si na bolest palce. Strojvedoucí delší soupravy se schoval ve strojovně. Škoda na vozech činí 800.000 korun, další škody budou na železničním svršku, který momentálně pod vlaky nevidíme,“ popisoval Kučera. Dodal, že inspektoři dosud nemají ani náznak toho, že by střet zavinila technická závada.