Vášnivá Giuditta uzavře letošní sezonu

Poslední letošní premiérou Slezského divadla je opereta Giuditta. Dalších osm měsíců zůstane divadlo zavřené.

Na jevišti opavského divadla právě vrcholí zkoušky na další premiéru. Členové operního souboru divadla pilují poslední detaily nového představení, poslední operety světoznámého skladatele Franze Lehára Giuditta. Příběh o vášnivé, nespoutané a temperamentní Španělce v podání držitelky Thálie Kataríny Jordy Kramolišové si opavští diváci poprvé vychutnají v neděli 20. června. „Děj, zasazený na temperamentní jih Evropy a orientální sever Afriky, podpořil skladatel úžasnou hudbou nasáklou exotickou smyslností, která v sobě spojuje různé kultury,“ uvedla mluvčí divadla Jarmila Sejkorová.
Opereta, která uzavře letošní divadelní rok, vznikla pod režií Jany Andělové–Pletichové, orchestr bude dirigovat Jan Snítil. V hlavních rolích se kromě Kramolišové představí Michal Pavel Vojta, Tereza Kavecká a Zdeněk Kapl.

Dlouhé prázdniny

Ti, kteří nestihnou premiéru, mají ještě jednu šanci. Divadlo Giudittu hraje i v úterý 22. června. Ředitel Jindřich Pasker navíc v úterý na začátku představení symbolicky odevzdá klíč od budovy primátorovi města Zbyňku Stanjurovi.
Tentokrát však klíč předá hlavnímu představiteli města nejen na divadelní prázdniny, ale na dlouhých osm měsíců. Opavské divadlo čeká kompletní rekonstrukce. Od 23. června se už v divadle nehraje, začne se kvůli opravám vyklízet.
„Slezské divadlo se stane moderní divadelní scénou, kterou ocení i budoucí generace divadelníků a diváků,“ slibuje si od oprav ředitel Pasker.
Další sezona začne až v únoru příštího roku. Prodej předplatného na její představení odstartuje za čtyři měsíce, v listopadu.