Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

šéf Goldman Sachs David Salomon aka D-Sol

šéf Goldman Sachs David Salomon aka D-Sol Zdroj: Repro E15/Instagram D-Sol

Šéf Goldman Sachs Lloyd Blankfein
Goldman Sachs
Goldman Sachs
Pokuta pro Goldman Sachs.Britský úřad pro finanční služby udělil americké banceGoldman Sachs pokutu 17,5 milionu liber za to, že jejneuvědomila o vyšetřování, které proti bance vedly úřadyv USA
5
Fotogalerie

Lasvegaskou konferenci Amazonu o cloudových službách osvěžil svým hudebním vystoupením netradiční host. Začátkem uplynulého týdne se za mixážním pultem na hlavním pódiu objevil David Solomon, výkonný ředitel americké banky Goldman Sachs. Ve volném čase se totiž pod jménem DJ D-Sol věnuje elektronické taneční hudbě. 

Las Vegas hostilo v uplynulých dnech vzdělávací konferenci AWS re:Invent zaměřenou na takzvaný cloud computing (služby využívající internet a vzdálený přístup, pozn. red.). Úterní přednášky, workshopy a panelové diskuse však obohatila také taneční hudba.

Zhruba 15 minut před Andym Jassym, šéfem divize Amazonu zaměřené na webové služby, si na pódium stoupl výkonný ředitel Goldman Sachs se sluchátky na hlavě. Mělo jít o „překvapení“, většina diváků Davida Solomona nepoznala, napsala agentura Bloomberg

Jassy posléze jeho identitu prozradil. Bankéř se po svém hudebním vystoupení převlékl do obleku a promluvil o tom, jak jeho podnik využívá cloudové služby. 

Pro 57letého Solomona to byl pouze jeden z mnoha „koncertů“, které v rámci svého koníčku absolvuje. Od loňského zveřejnění své debutové skladby Don’t Stop na Spotify se mu totiž na hudební scéně daří, jeho písně nyní na platformě poslouchá 320 tisíc lidí měsíčně. V červnu byl Solomon účinkující hostem jednoho z největších a nejznámějších festivalů taneční hudby Tomorrowland v Belgii.  

„Jsem extrémně soustředěný na Goldman Sachs, což je někdy vyčerpávající. Proto příležitostně trávím nedělní odpoledne vytvářením hudby, čímž se pokaždé odreaguji,“ řekl Solomon v nedávném rozhovoru pro Yahoo! Finance.  

Uvedl také, že díky své hudbě lépe navazuje kontakty s mladšími zaměstnanci. Mileniálům také Solomon letos v dubnu vyšel vstříc tím, že upravil dlouholetá pravidla pro oblékání. Jeho zelená pro neformální oděvy vyvolala během jeho působení na pozici CEO zatím nejvíc mediální pozornosti.

V čele jedné z největších investičních bank Solomon loni v říjnu nahradil dlouholetého šéfa Lloyda Blankfeina, který instituci provedl finanční krizí v roce 2008. 

Autor je spolupracovníkem redakce.