Ve Slezském divadle zatančí Harapes

Na prknech Slezského divadla lidé uvidí Vlastimila Harapese. Diváky provede představením Duše v pohybu.

Balet, orientální tance i zpěv tvoří netradiční baletní představení Duše v pohybu. Divákům Slezského divadla se v projektu občanského sdružení Balet Globa představí profesionální tanečníci i tanečníci s postižením. Pořadem provede čestný prezident sdružení Vlastimil Harapes a jako host zazpívá finalista české Superstar David Spilka.

Netradiční koláž

„Tanec osvobozuje tělo i duši, dopřejme to všem,“ zdůvodňuje Harapes, proč občanské sdružení, které využívá balet, tanec a hudbu jako prostředek léčby, vlastně podporuje. V Opavě divákům zatančí i zazpívá a po představení je připravená také autogramiáda, na níž bude Harapes zájemcům rozdávat podpisy společně se zpěvákem Spilkou.
Představení Duše v pohybu je sestaveno jako koláž. Opavanům se mimo jiné představí studio orientálních tanců Eset či cvičenci paravoltiže APA VČAS. Taneční vystoupení si připravili také lidé z opavského Mariana.

Vyprodaná představení

„Duši v pohybu jsme poprvé uvedli na scéně Moravského divadla v Olomouci v roce 2007. Představili jsme se také v Prostějově a na nové scéně Národního divadla v Praze,“ líčí předsedkyně sdružení Monika Globa. Představení jsou vždy vyprodaná.
Občanské sdružení Balet Globa vzniklo loni. Manželé Monika a Valerij Globa, profesionální tanečníci, které mohou Opavané vidět i v baletních představeních Slezského divadla, nejnověji například v rockovém baletu Kladivo na čarodějnici, se psychobaletu věnují už několik let. Učí zájemce vnímat vlastní tělo a rozvíjet hudební cítění.