Ve zdemolované soupravě zemřel strojvedoucí

Po nehodě vlaku v ústeckém Vaňově zůstalo několik zraněných a jeden mrtvý. Příčinu vykolejení soupravy drážní inspekce zatím prošetřuje.

Zcela zdemolovaný předek vlaku a na kolejích urvaná kola. Tak vypadalo dnes pozdě odpoledne místo nehody v ústecké čtvrti Vaňov. Kolem sedmnácté hodiny poblíž železniční zastávky vykolejil osobní vlak typu City Elefant, který jel z Prahy směrem do Ústí nad Labem.
„Záchranáři převezli z místa nehody šest zraněných,“ uvedl krátce po nehodě Jiří Vondra, tiskový mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou nemocnice v Ústí nad Labem spadá. Nehodu nepřežil strojvedoucí vlaku, který byl na místě mrtev. Přesnou příčinu nehody určí až prošetření případu drážní inspekcí. Podle předběžných informací se vlak převrátil na bok a terén v okolí tratě soupravu rozpáral. Kvůli nehodě zůstala uzavřená silnice mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi, kde se začaly tvořit husté kolony aut. Odpoledne Vondra upřesnil, že sanitky převezly z místa nechody celkem osm zraněných. „Dva lidé byli zraněni těžce. V prvním případě šlo o zranění v oblasti hrudníku a hlavy. Druhé zranění už bylo středně těžké, ale hospitalizace pacienta si vyžádá delší dobu,“ uvedl Vondra. Podle něj tři lidé byli zraněni lehce, kdy měli na těle pohmožděniny a odřeniny. „U dalších třech lidí nebyly zjištěny známky zranění, ale vykazovali známky šoku,“ dodal Vondra.