Vítězka: Soutěž jsem hodně prožívala

Opavské kolo soutěže Miss servírka a Pan číšník vyhrála devatenáctiletá Táňa Vimmerová.

V městském kole soutěže Sedmičky Miss servírka a Pan číšník se utkala více než dvacítka soutěžících. S obrovským náskokem zvítězila Táňa Vimmerová z Fofr baru. Hosté ji charakterizují jako rychlou a příjemnou obsluhu s úsměvem na tváři a na webu Sedmičky dostala téměř tisíc hlasů. Opavané pro ni mohou hlasovat dál, postoupila do krajského kola.

Co bylo hlavním impulsem k přihlášení se do soutěže?
Asi ten skútr. Hrozně bych si jej přála. Minulý rok jsem na něj šetřila a nenašetřila jsem, tak jsem to zkusila v soutěži.

Jak jste týdny, kdy se na internetu hlasovalo, prožívala?
Opravdu hodně. Webové stránky Sedmičky jsem sledovala každý den, dívala jsem se i na ostatní města. Se mnou to sledovala i rodina a kamarádi.

Vyhrála jste s velkým náskokem, zhruba o čtyři stovky hlasů. Čím to může být?
Oslovila jsem kamarády, rodinu, využívala Facebooku. Taky moje máma v práci o soutěži řekla známým. Jsem sama hrozně překvapená, že jsem měla tolik hlasů. Přihlásila jsem se asi o měsíc později, takže jsem opravdu ráda, že to i přesto vyšlo.

Děláte servírku dlouho?
Není to moje povolání, ale brigáda. Už druhým rokem v létě obsluhuji ve Fofr baru. Vždycky jsem chtěla dělat něco mezi lidmi. Tady už jsou štamgasti, které znám z minulého roku, a bylo to pro mě letos milé přivítání. Práce rychle utíká, mnohem rychleji než například brigáda v pekárně. Líbí se mi to a i další prázdniny bych to chtěla zkusit, pokud to bude možné.

Co jinak děláte?
Po prázdninách začínám studovat ekonomku v Brně.

Jaké to je, začít chodit s tácem plným nápojů bez předchozí přípravy?
Ze začátku jsem byla nejistá. Tác jsem pevně držela oběma rukama, jistota je jistota. Ale nic nepříjemného, kromě koly vylité na podlahu, se mi naštěstí nestalo.

K práci servírky patří i tuzéry. Prozradíte, jaký nejvyšší jste dostala?
Minulé prázdniny byla v baru ruleta. Když jsem šla kolem, poradila jsem jednomu hráči číslo, on vyhrál a do ruky mi vrazil tisícovku. Pokud jde o dýško při obluze, nejvyšší byla pětistovka.

Co vy a Opava? Chtěla byste ve městě zůstat?
Dříve jsem vždycky chtěla pryč, ale v poslední době měním názor. Chtěla bych si zkusit život ve velkém městě, tak teď si to zkusím v Brně. Ale asi bych se chtěla vrátit zpátky. Opava je taková klidná.