Vladimír Čáp je rád, že je v Opavě

Obránce Vladimír Čáp se z Polska vrátil do Čech za rodinou a rád vzpomíná na Drnovice a trenéra Večeřu.

V létě přišel do Opavy, aby vyztužil defenzívu mužstva. Zatím se to daří. Slezané v úvodních dvou kolech uhráli čtyři body a jen jednou inkasovali. Zásluhu na tom má zkušený třiatřicetiletý obránce Vladimír Čáp, který naposled působil v polské Wroclawi

Co vás přilákalo do Opavy?
Skončila mi v Polsku smlouva a já už se chtěl vrátit domů. Vyskytla se nabídka Opavy. Sedli jsme si s panem Hadamczikem a domluvili se na spolupráci, které vůbec nelituji a jsem rád, že jsem tady v Opavě.

Byly i jiné nabídky?
Měl jsem něco rozjednáno v Polsku, ale chtěl už jsem být s rodinou doma v Čechách.

Dá se srovnat kvalita fotbalu v Polsku a v Čechách?
Asi těžko. Už z toho důvodu, že kluby v Polsku mají daleko větší finanční rozpočet než u nás. Hrál jsem tam i druhou ligu a i tam je to jiné. Fotbal tam neustále probírají. V televizi mají na fotbal vyčleněný jeden televizní program. Na ligu chodí více lidí než u nás a je to prostě všechno jiné.

Máte toho po fotbalové stránce hodně za sebou. Na kterého trenéra nejraději vzpomínáte?
Hodně vzpomínám na působení v Drnovicích, kde jsem hrál po přestupu z Baníku Ostrava pod trenérem Večeřou. Nemůžu nezmínit samozřejmě ani trenéry Jarůška a Ličku, a nesmím zapomenout na trenéry v Polsku, kde jsem zažil postup do první ligy i vítězství v ligovém poháru.

Dočetl jsem se v jednom vašem dotazníku, že vaše oblíbená značka automobilu je Trabant. Je to pravda?
Musím to uvést na pravou míru. V klubu jsme vyplňovali nějaký dotazník a já jsem na otázku nevěděl, co mám napsat, tak si kluci ze mě udělali legraci a napsali tam Trabant. Tohle pak vytiskli i v bulletinu. Takže oblíbené auto to není, ale nic proti němu nemám, rodiče ho kdysi dávno vlastnili.