Vlakem do Prahy? Raději ne, děkuji

Nejhorší ze všech možností přepravy na trase Karlovy Vary - Praha je cestování po železnici. České dráhy neposkytují cestujícím z největšího lázeňského města žádný komfort, cestu vlakem jim tak nemá co zpříjemnit.

Na rychlík od Chebu si počkáte v odpudivém prostředí varského nádraží, abyste do Prahy jeli téměř tři a půl hodiny. Přes Ústí. Pomalejší dopravní spojení s Prahou už asi nenajdete. Zaplatíte za něj 294, při zakoupení zpáteční jízdenky pak 528 korun.
„Vloni jsem tam vlakem cestovala a víc už bych to nedala. Moje dcera sice mohla běhat po kupé, když jsme tam byly zrovna samy, ale mně se zdálo, že jedeme věčnost. A čistota v kupé byla velmi diskutabilní,“ řekla Sedmičce třicetiletá matka Petra Králová.
To, co nejsou schopny poskytnout dráhy, nabízejí autobusoví dopravci. Cestujete-li například se společností Student Agency, můžete si čekání na odjezd zkrátit v její internetové kavárně na třídě T. G. Masaryka. Ve voze se o cestující stará stewardka, cena jízdného obsahuje teplý nápoj zdarma, k dispozici je promítání filmů i poslech hudby. Tato doprava přijde cestujícího na 140 korun nebo levněji.