Vltava-Labe-Press koupila od Economie portál Cars.cz

Vltava-Labe-Press

Vltava-Labe-Press Zdroj: ctk

Skupina Vltava-Labe-Press (VLP) koupila od vydavatelství Economia společnost Webfarm, která provozuje webový portál o autech Cars.cz. Od nákupu webového portálu o autech si VLP slibuje vyšší zásah na mužskou cílovou skupinu, na kterou se obecně v médiích hůře cílí. Cena transakce nebyla oznámena.

Jde o první akvizici v online divizi, která ve vydavatelství Vltava-Labe-Press vznikla teprve letos v únoru. „Při vstupu společnosti Penta do VLP jsme si vytyčili několik cílů. Jedním z těch nejdůležitějších je posílit digitál. Poměr výnosů z digitálu na celkových výnosech představuje ve VLP zatím 10 až 15 procent, a to chceme změnit,“ uvedl generální ředitel VLP Michal Klíma.

VLP se zároveň s vydavatelstvím Economia dohodlo na další spolupráci. „Jsme rádi, že portál Cars.cz kupuje silný investor a plánuje jeho další rozvoj. Centrum.cz a Cars.cz budou nadále spolupracovat na smluvní bázi,“ dodal generální ředitel mediálního domu Economia Roman Latuske.

Vltava-Labe-Press je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 16,7 procenta na českém trhu a od listopadu 2015 je součástí investiční skupiny Penta. Do skupiny patří i největší slovenské vydavatelství News & Media Holding.

VLP vydává noviny Deník a portfolio tvoří také lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení, Magazín Šíp, měsíčník Dům a zahrada nebo tabletový titul Dotyk.