Vodafone dodá konektivitu pro novou Škodu Kodiaq

Interiér Škody Kodiaq

Interiér Škody Kodiaq

Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
13
Fotogalerie
Berlín v minulých dnech nežil jen veletrhem elektroniky a moderních technologií IFA. V německé metropoli rovněž mladoboleslavská Škoda odhalila své nové SUV Kodiaq. To kromě mnoha různých inovací nabízí také propojení automobilu s internetem, které bude mít na starosti operátor Vodafone.

Integrovaná SIM karta zajišťuje neustálé připojení vozu k internetu právě přes síť Vodafone. Palubní systém tam může majitele vozu informovat o svém stavu, nebo aktuální geografické poloze – ať už se přihlásí přes web nebo mobilní aplikaci ve smartphonu.

Vůz umí nahlásit otevřená okénka, údaje o zbývající dojezdové vzdálenosti, spuštěný alarm, nebo pomocí tlačítka nouzového volání eCall zavolá o pomoc. Tato služba by se v Evropě měla stát standardním vybavením vozů v roce 2018, Kodiaq ji má už teď. Nastavit se dají pokročilé funkce, jako je opuštění uživatelem nastavené oblasti nebo ovládání klaksonu a výstražných světel (např. pro snazší lokalizaci vozu na parkovišti). Přes systém lze naplánovat servisní prohlídku nebo konzultovat dotazy přes infolinku.

mobilmania.cz