Volejbal hrajeme hlavně pro lidi

Havířovský volejbalista a manažer Jakub Zvolánek vidí špatný vstup do sezony hlavně v nesehranosti.

V historicky první sezoně se volejbalistům Slavie Havířov vstup příliš nevyvedl. Ale zkušený hráč, který si vyzkoušel i zahraniční angažmá, a manažer v jedné osobě Jakub Zvolánek věří, že dobré výsledky teprve přijdou.

Jak hodnotíte úvod sezony?
Těžko se to hodnotí. Ty úvodní zápasy byly z naší strany hodně smůlovaté. Mám pocit, že ve všech utkáních jsme soupeře přehrávali.

Co chybí týmu k optimálnímu výkonu? Tým je nově poskládaný a přicházejí okamžiky nesehranosti. Mančaft si teprve na sebe zvyká. Děláme více nevynucených chyb než soupeři.

Cítíte se být více hráčem nebo manažerem? Dělám spoustu věcí kolem klubu. Necítím se jako manažer, ale spíše jako nějaký činovník oddílu. Manažerské práce zase tolik nemám. Je to hodně o organizování různých akcí nebo zajišťování nějakých věcí. Ale je to tak, že stíhám věci kolem klubu a to hraní je takový doplněk. Chtěl bych klukům svými zkušenostmi pomoci.
Jak jste se k funkcionařině dostal?
Už před deseti lety, kdy jsem tady hrál, byli kolem havířovského volejbalu stejní lidé, kteří tady jsou dodnes. V klubu hlavní slovo měl šéf František Horváth a s ním jsem se domluvil, že on bude předseda oddílu a já budu mít na starosti organizační věci.

Když se poohlédnete zpět, kdy jste působil jako hráč, které období bylo nejpovedenější?
Těžko říct. Tady v Havířově, kdy jsme před patnácti lety vybojovali první ligu, nebo vítězství v extralize v roce 2006 s Ostravou a nemůžu nezmínit i Švýcarsko, kde jsem hrál s týmem Amriswil také o titul. Každé období má něco do sebe a nestavím nějaký úspěch nad ty ostatní.

Co říkáte na havířovské fandy volejbalu?
Jsem mile překvapen, že fandové chodí v hojném počtu. První zápas se rozkoukávali a jen tak nesměle fandili, ale už se do toho dostali a je to fajn. Volejbal hrajeme hlavně pro lidi a doufám, že začneme vyhrávat a budeme jim dělat jen samou radost.