Volejbalisté šesté místo nečekali

Osm výher a deset porážek, to je bilance volejbalistů VK Karlovy Vary v polovině druhé ligy.

Šesté místo. To karlovarští volejbalisté po polovině sezony zřejmě nečekali. „Loni jsme měli celkem deset výher a nyní už osm v polovině,“ pochvaluje si také Vít Mašek, trenér Karlových Varů.
Minulou sezonu byl jeho tým nováčkem soutěže a horko těžko se zachraňoval. „Jsme spokojení. Letos to máme dobře rozehrané,“ ví Mašek. Cíl se přesto nemění: „Záchrana.“
Jediné, co Maška mrzí, je duel se Semily. Poslední celek soutěže ve Varech získal jednu ze svých dvou výher. „Body jsme ztratili úplně zbytečně,“ říká.
Úplný závěr si však karlovarští volejbalisté pochvalují. Prohráli se suverénní Plzní 2:3 až v tie breaku a 1:3. „Mysleli jsme, že dostaneme nakládačku. S výsledky i hrou je velká spokojenost.“ září kouč. Vždyť do zápasu ani nemohl postavit nejlepší sestavu. „Bylo nás málo, odehráli jsme to i s liberem v sedmi.“ Důvod? Chřipková epidemie a zranění, která naštěstí přišla až v závěru. „Až v zápasech se silnějšími, kdy se s výsledky moc nepočítalo.“
V duelech se karlovarští spoléhají na neměnou osu: klíčový rozehrávač sedmatřicetiletý Eduard Bečka, univerzál Josef Bican a nové libero Petr Kořán, který přišel před sezonou z Dukly Liberec. „Na nich stojí zápasy,“ říká Mašek.
Do rozhodujících bojů chce tým ještě posílit. Možnost má do patnáctého ledna. „Zkoušíme získat na přestup dva hráče,“ prozrazuje. Času bude dost, do 16. ledna má druhá liga přestávku.
Ve Varech ji vyplní tréninky třikrát týdně. „Dáme se zdravotně do kupy a naženeme fyzičku,“ plánuje Mašek.
V prvním duelu přivítají Karlovy Vary osmou Pragu. V úvodních kolech sezony v Praze vyhrály 1:3 a 2:3. „Vymyslíme taktiku, zkusíme překvapit obranu soupeře.“ Tahle taktika platí pro všechny celky. Ještě loni jako nováček Karlovarští ani nevěděli, do čeho jdou. „Soupeře už známe, můžeme na ně něco vymyslet.“ pochvaluje si trenér Mašek.