Volkswagen představil Polo R WRC pro nadcházející sezónu

Volkswagen Polo R WRC

Volkswagen Polo R WRC

Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRC
3
Fotogalerie
Už ve čtvrtek 22. ledna bude zahájno mistrovství světa v rallye (FIA WRC) 2015. Na start tohoto závodu se kromě jiných postaví také upravený Volkswagen Polo R WRC, který byl před pár dny představen ve Wolfsburgu. Nové auto dostalo řadu úprav a jiné bojové barvy.

Volkswagen má za sebou velmi úspěšné ročníky 2013 a 2014 a i v nadcházejícím roce míří německá automobilka pouze na ty nejvyšší cíle. Polo R WRC proto bylo údajně vylepšeno, ale kromě faktu, že vůz dostal hydraulicky ovládanou převodovku jedním pádlem pod volantem, se toho v oficiálních materiálech moc nedočtete. Volkswagen pouze obecně říká, že inženýři prověřili tři čtvrtiny komponentů a řadu z nich optimalizovali.

Nejviditelnější novinkou tak nakonec zůstává design automobilu, respektive jeho barva. Nově je Polo R WRC z větší části tmavě modré a směrem dozadu přechází k původní bílé. Sestava jezdců se nezměnila. Za volantem se tak opět představí dvojnásobný mistr světa Sébastien Ogier a jeho kolegové Jari-Matti Latvala, respektive Andreas Mikkelsen.

Prvním závodem bude slavné Rallye Monte Carlo, dvanáctého února následuje Rallye Švédsko a začátkem března pak zavítá seriál FIA WRC do Mexika.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz