Volvo You: předobraz velkého severského sedanu

Volvo You

Volvo You Zdroj: Autorevue.cz

Automobilka Volvo dostála svému slibu a do Frankfurtu přivezla svoji novou studii s prostým názvem Volvo You. Veřejnosti ukazuje první praktickou aplikaci nové podlahové plošiny SPA a čtyřválcového motoru VEA, ale především se stává předobrazem nového velkého sedanu značky Volvo.

„Směs současného skandinávského designu, špičkové řemeslné práce a moderní techniky zapůsobí na náročné zákazníky na celém světě,“ tvrdí nejvyšší muž Volva Stephen Jacoby. Šéfdesignér Peter Horbury na základě odezvy veřejnosti na koncept vystavený letos v Ženevě vtiskl studii You dynamičtěji působící siluetu připomínající kupé.

Interiér se vyznačuje prostými liniemi a minimalistickým pojetím ovládacích a kontrolních prvků, z nichž většina je tvořena dotykovými displeji. Palubní deska je dělena do čtyř zón: monitoru před volantem, projektoru HUD promítajícího nejdůležitější provozní údaje na čelní sklo a dvojice dotykových displejů na středové konzoli mezi předními a zadním sedadly. Dalším zajímavým prvkem je audiosoustava Alpine využívající vůbec poprvé subwooferu FreshAir, který při reprodukci akustických signálů využívá vzduchu z venčí vozu, čímž údajně zlepšuje kvalitu poslechu.

Obrázky studie Volvo YouVolvo YouVolvo You | Autorevue.czVolvo YouVolvo You | Autorevue.czVolvo YouVolvo You | Autorevue.czVolvo YouVolvo You | Autorevue.cz