Vsaďte se

Prší, prší, prší, víc nežli se sluší, zpívá se v jedné známé české undergroundovačce.

Prší, prší, prší, víc nežli se sluší, zpívá se v jedné známé české undergroundovačce. Myslím, že to na letošní počasí sedí jako deštěm ulité. Dnes se dá sázet téměř na vše, ale vsadím se, že na to, jak bude příští týden, by si nějaký větší obolus nevsadil ani ten nejzarytější meteorolog optimista. Vsaďte se. Mým spolehlivým barometrem v otázce počasí je má přítelkyně, mohl bych se vsadit o láhev taveného sýra, že pokud si ráno vezme deštník, pršet nebude. A naopak, když jej po zralé úvaze zanechá doma, můžete vzít jed na to, že celý den proprší jako z děravé boží konve. Zákony schválnosti fungují spolehlivě. Nevěříte? Vsaďte se.

Všichni máme po vítězném mistrovství světa v hokeji, někteří máme po vítězných volbách – jiní po ptákách. Čeká nás mistrovství světa ve fotbale – to budou pro fanoušky zase sázkové žně. Teď jde jen o to, jaká strana bude sklízet zasloužené ovace. A propos: Zaznamenali jste, že v dřívějších dobách – při sportovních či společenských hrách – většinu obecenstva tvořili ti majetnější a lépe situovaní, zatímco ti nejchudší a nejméně svobodní je museli svými kousky do omrzení bavit? Že se vám to nezdá? Vsaďte se, že tomu tak je.

Máte pocit, že můj dnešní sloupek plaval tak trochu na vodě? Máte pravdu, byl tak trochu o ničem, to je však to jediné, o čem něco vím – na to si můžete bez obav vsadit.