Vy jste ještě při hledání práce nevyzkoušeli pracovní agregátory? Tak to napravte!

Zdroj: Adobe Stock

Situace na trhu se dnes turbulentně mění, nemohou za to jen restrikce, které životy všech každý den ovlivňují, ale především skutečnost, že v různých odvětvích, nastaly problémy s dodávkami důležitých materiálů a součástek. Díky tomu jsou i firmy s náborem opatrnější. Chce to možná více trpělivosti, ale práce je pořád dost, jen ji hledejte na správném místě.

Pracovní portály vs. pracovní agregátory

Novou práci dnes lidé nejčastěji vyhledávají v online prostředí, hojně k tomu využívají zejména pracovní portály, kterých je v současné době v provozu nespočet. Mezi ně patří i velmi rozšířený pracovní portál HitPrace.cz, který zahrnuje pracovní nabídky od desítek tisíc různých firem po celé České republice. Tak jako na řadě konkurenčních portálů i zde najdete velké množství přivýdělků. Nejen před Vánocemi, ale i v období lednových inventur patří brigády mezi často hledané i zadávané nabídky práce.

Pokud nenajdete na jednom pracovním portálům vhodnou nabídku, většinou přecházíte na další portál a znovu zadáváte filtry, podle kterých chcete práci vyhledávat. Mnoho lidí tak každý den projde tři až čtyři pracovní portály, než odpoví na několik inzerátů a jde se věnovat dalším činnostem. Co kdyby to šlo na jednou, na jednom místě? Ušetřilo by to hromadu času, že?

Dnes už se však blížíme k tomu, že to brzy bude možné, a to díky pracovním agregátorům. V jiných odvětvích jsou již hojně využívané, třeba při hledání ubytování nebo dovolené, tak proč by to nešlo u práce. S touto vizí přichází na trh Jobimi.com, jež se pokouší sloučit pracovní nabídky ze všech pracovních portálů na jedno místo. To by mohlo ušetřit práci nejen potenciálním kandidátům, ale i personálnímu oddělení jednotlivých firem. Stačilo by zadat inzerát na jakýkoli pracovní portál a byl by viditelný i v pracovním agregátoru, takže by měl mnohem větší dosah.

Navíc práce s pracovními agregátory je stejně jednoduchá jako v případě pracovních portálů, prostě si vyberete lokalitu, typ práce a můžete vyhledávat. Vyhledávat samozřejmě můžete i s velmi obecnými dotazy jako je třeba práce Praha a ihned dostanete obsáhlý přehled aktuálně volných pozic v Praze.

Jaké další výhody přináší pracovní agregátory?

Kromě toho, že by pracovní agregátor ušetřil lidem hodně času a námahy, určitě ušetří i peníze, protože nejdražší komoditou každého člověka je čas.

Mimo to přináší i výše zmíněný pracovní agregátor tu výhodu, že je bezplatný, takže nemusíte za zveřejněnou pracovní nabídku platit. U spousty pracovních portálů i agregátorů musíte uhradit nemalý poplatek za zveřejnění inzerátu na určité časové období, aniž by tento inzerát přinesl jakoukoli odpověď. Přitom se inzerát postupně posouvá stále níže s další zadanou inzercí. Řešením této situace může být topování, za které zaplatíte rozumný poplatek až ve chvíli, kdy potřebujete nábor zrychlit.

Nejinak je tomu u výše zmíněného pracovního portálu HitPráce.cz a agregátoru Jobimi.com, kde za se za prosté zveřejnění inzerce nic neplatí. A právě to je jeden z aspektů stojících za jejich rostoucí popularitou. Za spojování firem s ideálními kandidáty by se přeci platit nemělo!

Další výhodou pracovních agregátorů je, že najdete danou pozici v nabídkách nejen pracovních agentur, ale i přímo pod kmen, pokud i firma inzerci zveřejnila a můžete tak dosáhnout na lepší podmínky.