Výhra v Boleslavi a teď Sparta

Chceš-li si splnit své sny, probuď se! říká přísloví. A fotbalové Kladno se v prvním jarním kole probudilo. Na pražskou Spartu ale dnes odpoledne na fotbalovém stadionu na Strahově nestačilo. S oostudou Kladenští domů přesto zpět neodjížděli. Prohráli rozdílem jedné branky z 18. minuty.

Svěřenci kouče Martina Hřidela přivezli z Mladé Boleslavi tříbodový poklad. Za odvahu a i s pár dekagramy tak potřebného štěstí (SK zvítězil 1:0).
„Ještě na podzim jsme si řekli, že musíme změnit myšlení hráčů. Mělo by to být o tom, že někam nejdeme jenom urvat bod, ale vyhrát. I se Spartou, Slavií,“ říká ředitel klubu Eduard Novák.
Před začátkem jara Martin Hřídel několikrát opakoval, že osa mužstva je poskládána do písmene U. Přeloženo: jasno měl o čtveřici obránců (Mráz, Beneš, Gross, Procházka) a krajních záložnících Novotném a Bartošovi. A osa „U“ v Boleslavi opravdu zafungovala. Uprostřed odvedli poctivý výkon Strnad se Szabem a Zoubkem. Zraněného Pavlíka v brance nahradil Tesař a vedl si dobře. „Některé jeho zákroky nebyly úplně jisté, ale bylo vidět, že se důležitého zápasu nebál,“ připomíná Hřídel.

Boj o vítězství

V neděli hraje SK Kladno první jarní „domácí“ duel na Strahově se Spartou, která ztratila na Letné bod s Příbramí. „Do zápasu půjdeme s podobnou taktikou jako proti Boleslavi. Nemůžeme hrát tak otevřeně, jako bychom si to dovolili proti jiným soupeřům,“ uvažuje Hřídel.
V klubu teď všichni věří, že Kladno vítězství v Boleslavi nakopne. Vedení SK několikrát prohlásilo, že mužstvo chce vyhrávat s každým, a to by mělo aspoň výkonem potvrdit i proti Letenským.
„Budeme bojovat o vítězství, ale vzhledem k tomu, že jsme z Boleslavi přivezli tři body, tak bych tentokrát byl spokojen i s remízou!“ dodává Hřídel.