Výrobce elektromobilů Tesla prodlužuje záruku na pohon

Tesla Model S

Tesla Model S

Záruka na pohonné ústrojí je hlavní argument pro koupi nového auta a když vám někdo nabídne osmiletou záruku bez omezení počtu najetých kilometrů, už máte asi o čem přemýšlet. Přesně to teď zavádí výrobce elektromobilů Tesla.

Pohonná jednotka je nyní kryta stejnou osmiletou zárukou bez omezení ujeté vzdálenosti jako balíček akumulátorů. Dříve se na pohonné ústrojí vozu Tesla Model S vztahovala záruka na čtyři roky a 80 000 km. Zajímavostí je, že Tesla zavádí tuto záruku i zpětně na již zakoupené vozy Model S.

Šéf Tesly Elon Musk řekl, že by měla záruka výrobce Tesla reflektovat skutečnost, že jsou elektromotory jednodušší a spolehlivější než klasické pístové motory. Varoval ale investory, že to možná bude mít krátkodobý negativní efekt na účetní bilanci. Je však přesvědčen, že dělá správnou věc pro image značky a hlavně pro zákazníky. Záruka je totiž přenosná na další majitele vozu.

Jen připomeneme, že v provedení s akumulátory o kapacitě 85 kWh je Tesla Model S elektromobil s nejdelším certifikovaným dojezdem. Výrobce udává dojezd až 480 km na jedno nabití, což není při schopnosti akcelerovat na stovku za 4,6 sekundy vůbec špatné.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz