Výrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubilea

Výrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubilea

Výrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubilea Zdroj: ELTON hodinářská

Letos je to 70 let od doby, kdy se v Novém Městě nad Metují zahájily práce na vývoji a výrobě československých náramkových hodinek. A před padesáti lety se národní podnik ELTON vyčlenil z tehdejší Chronotechny a osamostatnil se. Ve výrobě hodinek se v Novém Městě nad Metují pokračuje stále, tradici drží společnost ELTON hodinářská dodnes. Oslavy výročí se na podzim odehrají jak v Praze, tak v Novém Městě nad Metují.

V hlavním městě bude již počátkem září otevřen zcela nový oficiální butik značky v ulici Nekázanka poblíž pěší zóny. Sem se přesune stávající prodejna v obchodním domu Kotva, která se uzavře 31. srpna.  

„Prostor prošel náročnou rekonstrukcí, aby nová prodejna byla skutečně reprezentativní místem nejen pro prodej tradičních českých hodinek, ale také pro setkávání zákazníků a příznivců značky PRIM. Vedle současné produkce zde najdou samozřejmě také odkazy na bohatou historii hodinářské tradice v Novém Městě nad Metují,“ upřesňuje Adéla Dittmannová, mluvčí společnosti ELTON hodinářská.

Výrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubileaVýrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubilea | ELTON hodinářská

Podnik láká na Den otevřených dveří i ambasadory značky

Přímo v Novém Městě nad Metují se v sobotu 14. září uskuteční Den otevřených dveří pro širokou veřejnost. V minulém roce se ho zúčastnilo na 1200 lidí a letos v podniku očekávají minimálně stejný zájem.

Kromě prohlídky unikátní výroby mechanických hodinek se mohou návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program pro dospělé i děti, setkání s ambasadory značky PRIM z řad známých osobností a další překvapení. Při této příležitosti také návštěvníci poprvé spatří zcela nový showroom a reprezentativní prodejnu přímo v prostorách společnosti.

Zrození hodinkového strojku

„Výroba mechanických hodinek téměř ‘pod jednou střechou‘ je unikátní i ve světovém měřítku a jsme samozřejmě jedinou společností v České republice s touto schopností. Proto jsme se rozhodli i letos zpřístupnit prostory naší manufaktury zájemcům z řad veřejnosti, aby mohli spatřit zrod hodinkového strojku na vlastní oči,“ vysvětluje Adéla Dittmannová.

Výrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubileaVýrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubilea | ELTON hodinářská

V novoměstské manufaktuře si s výjimkou několika komponent vyrábějí většinu dílů pro hodinkové strojky sami. Sestavení mechanického strojku, jehož nejmenší součástky mají průměr řádově v desetinách milimetru, trvá několik hodin.

Velký úspěch slaví limitované edice odkazující k různým historickým událostem i ikonickým modelům. Pro zájemce představí společnost ELTON hodinářská již brzy novou limitovanou edici, která bude uvedena na trh u příležitosti letošních jubileí tohoto tradičního výrobce hodinek a člena průmyslové skupiny CZECHOSLOVAK GROUP.

Výrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubileaVýrobce hodinek PRIM oslaví dvě jubilea | ELTON hodinářská